Mladá Boleslav: Pečovatelská služba získala certifikát kvality sociálních služeb

18.05.2022 11:07 | Tisková zpráva

Pečovatelská služba Mladá Boleslav byla oceněna nejvyšší cenou – Značkou kvality sociálních služeb, kterou uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky. Od roku 2009 v České republice vznikal systém Značky kvality v sociálních službách. Její první udělení proběhlo v roce 2011 a je součástí programu Česká kvalita, který je v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky.

Mladá Boleslav: Pečovatelská služba získala certifikát kvality sociálních služeb
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Prověřování kvality v případě sociálních služeb je složitější než u hmatatelného zboží. Každé zařízení hodnotí nejprve samo sebe, následně probíhá také hodnocení samostatnými klienty, ale i jejich rodinnými příslušníky, posléze je hodnoceno odborníky na kvalitu sociálních služeb. Hodnotí se především kvalita a úroveň péče, přístup zaměstnanců ke klientům, ubytování, stravování, partnerství a kultury a volného času.

Cílem Značky kvality v sociálních službách je poskytnout novým uživatelům sociální služby či zájemcům o ni, ale také jejich rodinným příslušníkům, jednoznačnou informaci o tom, jakou kvalitu mohou od života v daném zařízení sociálních služeb očekávat. Jde o systém externí certifikace, který je založen na tzv. udělování hvězd. V praxi tak již při vstupu do zařízení uvidí jak jeho nový uživatel, tak případně i jeho rodina, zda jde např. o zařízení dvouhvězdičkové nebo pětihvězdičkové. Značka kvality v sociálních službách hodnotí všechny důležité aspekty poskytování sociální služby, a to pouze z jednoho úhlu pohledu – z pohledu samotného uživatele této sociální služby.

Pečovatelská služba města Mladá Boleslav je příspěvkovou organizací, jejím zřizovatelem je Statutární město Mladá Boleslav. Organizace nabízí široké spektrum služeb: ambulantní, terénní a pobytové služby. Terénní pečovatelská služba je poskytována od roku 1970 a poskytuje péči a podporu seniorům, osobám se zdravotním postižením, osobám s chronickým onemocněním a rodinám s dětmi v Mladé Boleslavi, spádových obcích a ve čtyřech pečovatelských domech. Posláním je prostřednictvím služeb pomáhat seniorům a občanům se zdravotním postižením přes nepříznivé sociální a zdravotní situace setrvat ve svých domovech a zachovat tak vazby na své přirozené prostředí, své přátelé a blízké.

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35898 lidí

Provozní doba: denně od 7:00 do 20:00 hodin. Okamžitá kapacita: 27 klientů v pracovních dnech od 7:00 do 15:30 hod., dva klienti od 15:30 do 20:00 hodin a tři klienti o víkendech a svátcích v rámci provozní doby organizace.

Služba disponuje vlastní prádelnou a bezbariérovými středisky osobní hygieny, samozřejmostí jsou zvedací vany a elektrické zvedáky. Pracovnice mají k dispozici 11 služebních vozidel. Pět vozidel má zabudovanou vestavbu pro jídlonosiče a jsou využívané pro rozvoz obědů v izotermických obalech. Jedno tranzitní auto má instalovánu hydraulickou zvedací plošinu pro převoz osob na invalidním vozíku.

Pracovníci mají vytvořeny a zajištěny dobré pracovní podmínky a zázemí pro svou práci. Služby jsou poskytovány kvalifikovaným personálem. Všichni pracovníci v organizaci mají možnost se každý měsíc účastnit skupinové nebo individuální supervize. Pečovatelská služba přistupuje ke každému klientovi individuálně tak, aby byly zajištěny jeho potřeby a zároveň se minimalizovala rizika závislosti na službě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…