Mladá Boleslav: Plnění strategie IPRÚ zdárně pokračuje

27.08.2018 19:10

Mladá Boleslav zdárně pokračuje v realizaci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ). V prvním pololetí roku 2018 byly vyhlášeny další městské výzvy a podaly se další žádosti o dotace. Zároveň probíhala realizace projektů, které byly zahájeny v minulém období.

Mladá Boleslav: Plnění strategie IPRÚ zdárně pokračuje
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V současné době ze cca 700 ml. Kč vyčleněných pro projekty v rámci IPRÚ Mladá Boleslav zbývá dočerpat cca 200 mil. Kč. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška, podle jehož slov patří Mladá Boleslav a České Budějovice k nejúspěšnějším aglomeracím v čerpání peněz IPRÚ. Zprávu o plnění integrované strategie IPRÚ Mladá Boleslav projednala 23. 8. rada města a bude projednána i na jednání zastupitelstva 30. 8. 2018.

IPRÚ Mladá Boleslav zahrnuje nejen záměry a projekty přímo v Mladé Boleslavi, ale i v dalších obcích ve vymezeném území okolo. Mezi chystanými projekty je například i několik cyklostezek na území okolních obcí. Mladá Boleslav již vybudovala cyklostezky přes Klenici na hranici katastru Řepova, který stezku bude budovat přes své území. Také Mladá Boleslav dobudovala cyklostezku v Havlíčkově ulici ke křižovatce se silnicí 1/38 na rozhraní s městem Kosmonosy, které mají nyní za úkol pokračovat se stezkou na svém území. V rámci IPRÚ se připravuje i cyklochodník mezi městem Kosmonosy a obcí Bradlec, kde dosud vede jen neosvětlená silnice bez chodníků. Tato stavba tedy prospěje nejen pro pohodlný, ale i bezpečný přesun pěších i cyklistů v této lokalitě.

V rámci IPRÚ se dále připravuje rekonstrukce budovy škole v Josefově Dole pro potřeby soukromé  MŠ Tymiška a také se dokončila nová MŠ v Dolních Stakorách, která se otevírá 30. srpna. "I tuto investici mohla obec dokončit díky penězům, které jsme v rámci IPRÚ dojednali. Evropské dotace pro tyto projekty  jsou velmi výhodné, jsou ve výši 85 procent uznatelných nákladů," řekl náměstek Bouška.

Mezi připravovanými projekty jsou také záměry v oblasti sociální infrastruktury. Například se podařilo pro roky 2019 až 2022 získat 32 milionů korun na zabezpečení práce asistentů Bezpečného města Mladá Boleslav, tedy 8 milionů korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…