Mladá Boleslav: Pokračují práce při zavádění systémů řízení dopravy

08.05.2022 12:47 | Tisková zpráva

V ulicích města pokračují výkopové a další potřebné práce při zavádění dopravní telematiky, tedy systémů pro zvýšení kvality a komfortu dopravy.

Mladá Boleslav: Pokračují práce při zavádění systémů řízení dopravy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

V praxi se to týká postupné modernizace světelné signalizace a dalších úkonů na 23 křižovatkách a také například instalace detektorů ve vybraných ulicích. 

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36800 lidí
Souvisejí s tím krátkodobé částečné uzavírky provozu a dopravní omezení na místních komunikacích, chodnících a parkovacích místech. Dopravní omezení budou vždy projednána samostatně s dopravním inspektorátem Policie ČR, aby byla co nejvíce zachována bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Výkopové práce budou postupně v období od 4. 5. do 30. 10. provedeny v ulicích Na Radouči, Havlíčkova, Laurinova, Václavkova, Mjr. Frymla, tř. V. Klementa, tř. L. Kalmy a W. Köhlera (severovýchodní tangenta), Dukelská, tř. T.G. Masaryka, Jičínská, Ptácká, Nádražní, Pražská, K Podchlumí,Regnerova, a Mileny Hážové. O omezeních na konkrétních křižovatkách budeme informovat postupně a samostatně na základě aktuálních rozhodnutí.

Nebude se jednat o úplné uzavírky provozu na místních komunikacích, ale pouze o omezení provozu.

Souhrn všech těchto opatření bude po svém uvedení do provozu schopen vyhodnocovat aktuální dopravní data pomocí strategických detektorů, na jejichž základě bude možné optimalizovat průběhy řízení světelně signalizačních zařízení, a to nejen lokálně, ale i v celých oblastech.

Implementaci dopravní telematiky představuje jednu z nejvýznamnějších investic města v letošním roce, kterou město zajišťuje s významnou podporou EU.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…