Mladá Boleslav: Poslední den v roce řešili strážníci 166 událostí

01.01.2016 19:31

Již od ranních čtvrtečních hodin dohlíželi strážníci na přípravu Staroměstského náměstí na silvestrovské oslavy. Na místě bylo zjištěno šest vozidel, jejichž řidiči nerespektovali dopravní značení „Zákaz zastavení“. Ve dvou případech byl přestupek s přestupci řešen na místě v blokovém řízení a čtyři vozidla byla odtažena. V ranních hodinách a dále pak i po celý den prováděly hlídky strážníků kontroly v lesoparku Štěpánka, kde probíhal jako každý rok Silvestrovský běh. Hlídky se zaměřily na volné pobíhání psů a bezpečnost účastníků běhu.

Mladá Boleslav: Poslední den v roce řešili strážníci 166 událostí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

V průběhu směny kontrolovali strážníci prostory autobusového a místního vlakového nádraží. Kontroly byly zaměřeny na výskyt problémových občanů, dodržování obecně závazné vyhlášky o kouření na veřejných místech a dodržování vyhlášky obce o veřejném pořádku. Na místě nebyly zjištěny žádné přestupky a bylo provedeno pět kontrol totožnosti podezřelých osob.

Od večerních hodin dohlížely hlídky na oslavu rozloučení s rokem 2015 a přivítání roku nového, které se konalo na Staroměstském náměstí. „V 0.48 hodin bylo hlídce na Staroměstském náměstí oznámeno, že zde žena na invalidním vozíku má nějaký záchvat. Hlídka na místě zjistila, že žena zřejmě prodělala epilepsii. Na místo přivolána rychlá záchranná služba, které byla žena předána. Před jednou hodinou ranní zjistila hlídka v ulici Havlíčkova hořící dva kompakty od pyrotechniky. Strážník oba kompakty uhasil,“ dodal k průběhu akce ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Po jedné hodině zjistila hlídka u zastávky MHD na Staroměstském náměstí silně podnapilého muže. Vzhledem k tomu, že muž již jen ležel, nekomunikoval, byl převezen na záchytnou stanici, kde byl na základě rozhodnutí lékaře umístěn. Totožností byl zjištěn třiadvacetiletý občan české národnosti z Pelhřimova, u kterého bylo zjištěno celkem 3,12 promile alkoholu v dechu. Ve 2.43 hodin zjistil pracovník kamerového systému v parkovacím domě na Staroměstském náměstí spícího muže. Na místo byla vyslána hlídka: zjištěn silně podnapilý třiadvacetiletý K. P. české národnosti z Hlučína, který zde znečistil veřejné prostranství zvratky. Muže hlídka probudila a dále, po provedeném úklidu a projednání přestupku, z místa vykázala.

V průběhu zbylé noci prováděly hlídky kontroly v ulicích města se zaměřením na ležící opilce (nebezpečí ohrožení života) a veřejný pořádek. Při uvedených kontrolách nebylo zjištěno žádné vážnější narušení veřejného pořádku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…