Mladá Boleslav: Pro další díla z Metalových sympozií se našlo umístění

06.09.2017 16:54

Cílem každoročních Metalových sympozií v Mladé Boleslavi není jen vyburcovat autory k vytvoření zajímavých soch a instalací, ale také postupně nacházet vhodná místa ve městě pro jejich trvalé umístění. Nově se nyní umístila socha Kentaura od srbského tvůrce Nedima Hadziahmetovice z loňského sympozia před 6. ZŠ i dílo Ikarus norského tvůrce Tobbe Malmeho ve vestibulu leteckého muzea.

Mladá Boleslav: Pro další díla z Metalových sympozií se našlo umístění
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Zajímavá socha kovového nosorožce Matta Hilla z Austrálie z letošního setkání umělců našla dočasné umístění ve vstupní hale parkovacího domu na Staroměstském náměstí.

Jak upřesnil vedoucí Infocentra Mladá Boleslav Gérard Keijsper, který je hlavním organizátorem sympozií, o umístění dalších soch se jedná nejenom s představiteli města, ale i s různými dalšími institucemi. Cílem je případně ještě letos, ale především v roce 2018 najít vhodné lokality pro instalaci zbývajících soch.

Zajímavé sochy byly v minulých letech například instalovány u Ekocentra Zahrada DDM v Jaselské ulici, před 3. ZŠ v Laurinově ulici a na dalších místech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…