Mladá Boleslav: Projekt IT je i pro děti ze sociálně slabých rodin

11.03.2021 11:07

Znáte ve svém okolí děti, kterým chybí doma počítač, notebook, tiskárna nebo další technika, kterou potřebují k online výuce? Pomozte jim zapojit se do projektu IT pro děti, který podporuje vzdělávání žáků ze sociálně slabých rodin pro jejich lepší budoucnost.

Mladá Boleslav: Projekt IT je i pro děti ze sociálně slabých rodin
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Projekt IT pro děti, který je určen na pomoc dětem ze znevýhodněných rodin, vznikl pod hlavičkou obecně prospěšné organizace Women for Women. Organizace ve spolupráci se základními školami a dalšími partnery pomáhá zajistit počítače, notebooky, tiskárny, internetové připojení a další software, aby se dětem dostalo v rámci distančního vyučování plnohodnotného vzdělání. Projekt navazuje na již sedmiletou zkušenost s programem zajišťování obědů pro děti ze sociálně slabých rodin.

O dar se mohou přihlásit žáci 5.-9. tříd základních škol, kteří jsou již registrování v projektu Obědy pro děti. Pomoc je adresná a výběr konkrétního žáka musí potvrdit škola, kterou navštěvuje. S ohledem na velký zájem může být do každé rodiny poskytnut pouze jeden dar.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Škola musí u vytipovaného dítěte také potvrdit studijní potenciál a předpoklad, že ho rodina bude při distanční výuce podporovat. Vybraný žák nesmí mít zásadní vzdělávací problémy, neomluvené hodiny ani kázeňské přestupky.

Zájemce z řad rodičů, žáků, studentů, škol, ale i širší veřejnosti, kteří potřebují pomoct, nebo kteří naopak mohou pomoct, ať už poskytnutím staršího vybavení nebo se zvládáním distanční výuky celkově, nyní nově sdružuje také facebooková skupina Nejen IT pro děti (ZDE).

Základní postup pro přihlášení do projektu najdete ZDE.

V rámci Mladoboleslavského regionu obecně prospěšnou organizaci Women for Women podporuje společnost ŠKODA AUTO, mezi jejíž hlavní priority na poli CSR aktivit patří podpora znevýhodněných dětí ve vzdělávání.

Obecně prospěšná společnost Women for Women byla založena v roce 2012 manželi Ivanou a Pavlem Tykačovými. Dnes organizace pomáhá především samoživitelům, dětem a podporuje rodiny. Mezi její známé projekty patří Obědy pro děti, IT pro děti, Bydlím, tedy jsem a Servis vztahů. Ve spolupráci s Okresním soudem v Mostě pak realizuje projekt Servis rodiny. Provozuje také několik poraden a věnuje se vzdělávání a osvětě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…