Mladá Boleslav: Radnice získá zápůjčkou od automobilky nové elektrické Citigo

28.04.2019 15:52

V Mladé Boleslavi se v prostorách Leteckého muzea Metoděje Vlacha uskutečnil v pátek den čisté mobility. V rámci programu zde byly představeny desítky osobních, nákladních i komunálních vozidel převážně na elektrický pohon.

Mladá Boleslav: Radnice získá zápůjčkou od automobilky nové elektrické Citigo
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Za vedení města se akce zúčastnil náměstek primátora Robin Povšík, který v minulosti inicioval instalaci prvních elektrodobíjecích stanic ve městě automobilů. "Díky naší spolupráci se Ško-energem tak vloni v září byla instalována první rychlodobíjecí stanice právě u leteckého muzea a další méně výkonné dobíječky byly instalovány například na Českobratrském náměstí nebo v parkovacím domě na starém městě," řekl náměstek Robin Povšík. Podle něj se rovněž podařilo vyjednat, že město získá zápůjčkou od Škoda Auto zcela nové elektrické Citigo.

"Byli jsme zařazeni do testovacího provozu, auto bude sloužit našim úředníkům, kteří se pohybují po městě a okolí. Vozidlo jsem si vyzkoušel na testovací jízdě i s ministrem vnitra Janem Hamáčkem a mohu říci, že rozdíl mezi klasickým a elektrickým pohonem prakticky nepoznáte," dodal náměstek Povšík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …