Mladá Boleslav: Rozjíždějí se stavební práce na některých základních školách

26.06.2017 13:59

Letní prázdniny budou na řadě boleslavských škol ve znamení významných stavebních úprav, což někde ovlivní i poslední dny školního roku. V pátek 23. června začaly práce na 3. základní škole, kde už v tento den děti převzaly vysvědčení. Na této škole dojde k přístavbě technických učeben nad školní jídelnou, vybudují zde i výtah.

Mladá Boleslav: Rozjíždějí se stavební práce na některých základních školách
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Na 1. základní škole začaly práce na výměně oken, i zde bude končit školní rok o něco dříve, ve středu 28. června.
To platí i o 2. základní škole, kde bylo předáno staveniště a některé bourací a vyklízecí práce již začaly, výuku to ovšem nenaruší, takže děti tu obdrží vysvědčení rovněž ve středu 28. června.

K předání staveniště došlo také na 7. a 8. základní škole, respektive na jejich společné školní jídelně ve Václavkově ulici, a začínají zde přípravné práce. Naposledy se zde vaří 29. června, což je den, kdy dětem z obou škol začnou prázdniny.

Na 6. základní škole se přistaví učebny nad křídlem, v němž sídlí mateřská škola Stonožka, i tady by měl být vybudován výtah. "I tady už je smlouva podepsána, staveniště bude předáno v pondělí ve 14 hodin," upřesnil náměstek primátora Michal Kopal.

Tady to však výuku neovlivní, žáci tedy dostanou vysvědčení až 30. června, stejně jako na 4., 5, a 9. základní škole a na škole v Debři.

"Dojde i na drobnější úpravy na mateřských školách, například ve školce v Debři se bude dělat přípojka plynu, na MŠ Čtyřlístek se čeká na podpis smlouvy na rekonstrukci jídelny a upravovat by se mělo i okolí školky. Připravujeme i úpravy MŠ Beruška, kde budou vyměněna okna," dodal náměstek Kopal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…