Mladá Boleslav: S rozjezdem výroby v automobilce nebude MHD fungovat v běžném režimu

23.04.2020 20:21

Od 27. dubna bude znovu zahájena výroba ve Škoda Auto. Obnovení provozu MHD se aktuálně nechystá, autobusy představují stále velmi vysoké riziko nákazy koronavirem.

Mladá Boleslav: S rozjezdem výroby v automobilce nebude MHD fungovat v běžném režimu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

“Chceme chránit obyvatele Mladé Boleslavi při rozjezdu automobilky, kdy se dá předpokládat masivní koncentrace lidí na některých místech. Proto jsme se se Škoda Auto jakožto největším zaměstnavatelem ve městě domluvili na zřízení svozových autobusů, což zaměstnance v maximální možné míře izoluje od ostatních obyvatel města a zabrání tak jejich dlouhodobějšímu kontaktu alespoň v uzavřených prostorách autobusů,“ uvedl primátor města Raduan Nwelati. I přes tento krok nadále doporučuje využívat k dopravě do práce automobily, jízdní kola, případně pěší chůzi, hromadnou dopravu volit až v případě, kdy není jiná možnost.

Jak bude tato doprava fungovat? Ze 7 nástupních stanovišť v Mladé Boleslavi pojedou zaměstnanci automobilky bez zastávky přímo na čtyři místa u areálu Škoda Auto, kde budou moci vystoupit. Budou to konkrétně autobusové nádraží (u 7. brány), Zalužany (u 13. brány), Česana a Parts Centrum v Řepově. Na těchto 7 nástupních míst se zaměstnanci mohou dopravit v případě potřeby rovněž svozovými autobusy, a to z 20 zastávek v okolních obcích a příměstských částech.

Po skončení směny zaměstnance svozové busy opět odvezou na jedno ze sedmi nástupních stanovišť.

Před nástupem do autobusu, k němuž cestujícího opravňuje průchodka do závodu a rovněž povinná rouška na obličeji, bude každému zaměstnanci také změřena teplota a dojde k dezinfekci rukou. Placení jízdného ve svozových autobusech bude stejné jako v autobusech MHD za normálního režimu.

Nastavený systém se bude průběžně vyhodnocovat a případně upravovat. O podrobnostech fungování včetně časového harmonogramu budeme brzy informovat opět na webu města.

Seznam svozových míst z příměstských částí a okolních obcí:

tabulka

Nástupní stanoviště pro svozovou dopravu do Škoda Auto:

  • Havlíčkova ulice u FOKY
  • ulice U Stadionu (u polikliniky)
  • autobusové nádraží
  • TVK u Výstaviště
  • náměstí Republiky
  • Jičínská ulice u internátu zemědělské školy
  • hlavní vlakové nádraží

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

16:09 Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

Minimálně dalších 70 let bude sloužit Lazebnický most, který propojuje centrum Českého Krumlova. Mos…