Mladá Boleslav: Škoda Auto otevřela nový inovační prostor InnoCube

14.09.2018 14:33

V duchu motta „Ready for the Future“ byl v budově Vzdělávacího centra Na Karmeli v Mladé Boleslavi otevřen inovační prostor InnoCube.

Mladá Boleslav: Škoda Auto otevřela nový inovační prostor InnoCube
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Návštěvníci se mohli zblízka seznámit s rozšířenou realitou a vyzkoušet si drony a hoverboardy. InnoCube je prostorem pro výzkum, nové nápady a přednášky o inovacích a nových aspektech digitální transformace. Vzdělávací centrum Na Karmeli nyní s inovačním prostorem InnoCube vstupuje do druhé dekády svého působení.

V rámci slavnostního zahájení provozu InnoCube uspořádala společnost Škoda Auto neobvyklou výstavu: Návštěvníci se mohli seznámit s rozšířenou realitou, videomappingem nebo 3D-tiskem. K vidění byly i takzvané levitrony, které jako by popíraly zákon o zemské přitažlivosti: díky magnetickému poli se menší předměty vznáší vzduchem. Hoverboardy a drony jsou předzvěstí mobility zítřka. Součástí InnoCube je také skleněná kostka, která obsahuje mikročip s osobními poselstvími členů představenstva společnosti Škoda Auto. Vyjadřují se k očekávanému vývoji v budoucnosti, ale také k tomu, jak se v následujících letech změní vzdělávání, individuální mobilita a automobily.

Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast lidských zdrojů, zdůraznil: „Novým prostorem InnoCube nabídneme našim zaměstnancům zcela nové možnosti, jak se připravit na výzvy, kterým budeme v rámci digitalizace čelit. Budou mít možnost se prostřednictvím přednášek, workshopů a eventů rozvíjet, nechat se inspirovat a díky nově získaným znalostem a schopnostem zvyšovat svoji kvalifikaci.“

Andre Wehner, Chief Digital Officer společnosti Škoda Auto , který zodpovídá za rozvoj společnosti a digitalizaci, dodává: „Celý automobilový průmysl čelí hlubokým společenským a ekonomickým změnám. Na to jsme připraveni. Náš podnik i naše portfolio digitálních služeb důsledně zaměřujeme na měnící se požadavky našich zákazníků. S novým inovačním centrem InnoCube jsme učinili další krok k tomu, abychom tyto změny úspěšně zvládli. Budeme zde vzdělávat naše mladé kolegy podle nejmodernějších měřítek a hledat odpovědi na otázky, které se týkají inovativních témat budoucnosti.“

InnoCube slouží k tomu, aby se zaměstnanci připravili na požadavky digitální transformace a aby v rámci Strategie 2025 výrazně pokročili v digitalizaci podniku. Prostory nové platformy, která bude otevřena všem oddělením společnosti Škoda Auto, jsou rozděleny do několika oblastí. Vedle speciálního zařízení a vybavení nabízí InnoCube foyer a auditorium pro akce a diskuze. Společnost Škoda Auto bude InnoCube využívat i pro workshopy, hackathony a další eventy. Vybrané akce budou zahrnuty do vzdělávacího programu Škoda Auto Středního odborného učiliště strojírenského v Mladé Boleslavi. V InnoCube našel své místo i Student Start-up Incubator - speciální prostor pro studenty Škoda Auto Vysoké školy. Zde mohou studenti vyvíjet digitální obchodní modely a připravovat se na založení startupů.

Vzdělávací centrum Na Karmeli od roku 2007 propojuje historickou a moderní architekturu v unikátní objekt, který slouží jako zázemí pro koncerty, divadelní představení, výstavy, vzdělávací programy nebo společenská setkání. Sídlí zde mj. Škoda Auto Vysoká škola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…