Mladá Boleslav: Smlouva o spolupráci podpoří výstavbu parkovacího domu v areálu nemocnice

03.02.2019 12:48

Zastupitelé schválili uzavření smlouvy o spolupráci při přípravě, výstavbě a provozu parkovacího domu v areálu nemocnice v Mladé Boleslavi mezi Oblastní nemocnicí Mladá Boleslav, městem Mladá Boleslav a společností Městské parkovací domy Mladá Boleslav.

Mladá Boleslav: Smlouva o spolupráci podpoří výstavbu parkovacího domu v areálu nemocnice
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Schválili i budoucí ručení města do výše 20 % jistiny za závazky nemocnice poskytovateli úvěru, který si nemocnice sjedná. Z 80 procent bude za úvěr ručit Středočeský kraj, který je zřizovatelem nemocnice. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Parkovací dům je z pohledu nemocnice i radnice v této dopravně exponované lokalitě nezbytný. Město má zájem na využití parkovacího domu především ve večerních hodinách pro rezidenty, kteří bydlí v okolí nemocnice. "Jsem rád, že byla tato smlouva o spolupráci schválena. Především mne těší, že na podzim začne výstavba parkovacího domu, který velmi výrazně této lokalitě uleví," řekl primátor.

Sedmipatrový parkovací dům, který vyroste na křižovatce ulic Laurinova a Palackého, bude mít kapacitu 640 parkovacích míst, dalších sedm míst bude před tímto objektem. Jeho provozovatelem bude společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav, která je v majetku města.

Předpokládané náklady na výstavbu parkovacího domu jsou 153 mil. Kč bez DPH, a to včetně potřebného vybavení technologiemi, areálových komunikací, parteru a protihlukových opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…