Mladá Boleslav: Stavba cyklostezky podél Jičínské ulice by mohla začít v říjnu

24.09.2018 10:01

Rada města ve čtvrtek 20. září schvalovala výběr zhotovitele připravované cyklostezky podél Jičínské ulice, která povede od Rozvoje až ke kruhové křižovatce u dálnice D 10.

Mladá Boleslav: Stavba cyklostezky podél Jičínské ulice by mohla začít v říjnu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Po uplynutí lhůty pro možnost odvolání a v případě, ž nenastanou problémy, by vybraná firma mohla začít stavbu během října. Jak informoval náměstek primátora Jiří Bouška, letos by stavba měla trvat dva měsíce a bude další dva měsíce pokračovat na jaře roku 2019.

Připravovaná cyklostezka naváže u dálnice D 10 jednak na novou cyklostezku se zvedací lávkou přes Klenici směrem k Řepovu, jednak na cyklostezku za Baumaxem a dále podél severovýchodní tangenty do města. Nejlepší nabídnutá cena ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnilo sedm firem, představuje investici ve výši cca 17,5 milionu korun, přičemž předpoklad projektantů počítal s více než 22 miliony korun.

Cyklostezku chce město postavit s pomocí evropských dotací, které pokryjí 85 procent z uznatelných nákladů. Město ovšem podle Boušky plánuje nejen výstavbu vlastní cyklostezky a chodníku, ale také úpravu všech přechodů pro chodce v tomto úseku, jejich osvětlení a úpravy, aby se zvýšila bezpečnost. Právě diskuse a jednání s Policií ČR kolem variant úprav přechodů trvaly velmi dlouho a zahájení stavby tak posunula až na podzim letošního roku.

Výraznou proměnou projde i přechod u velkého kruhového objezdu před D 10, který se posunu směrem k městu a jeho součástí se stanou ostrůvky v komunikaci, aby vyhověly současným normám v oblasti bezpečnosti. Na tento přechod také vyústí stávající cyklostezka za Baumaxem.

Náměstek Jiří Bouška také uvedl, že se se pohnula jednání o cyklostezce, která naváže na již hotový úsek končící na náměstí Míru a povede dále parčíkem u Sboru českých bratří. Vyústí u katastrálního úřadu v Lukášově ulici. Do budoucna naváže na připravovanou cyklostezku v Palackého ulici. Nyní se po déle trvajících jednání podařilo vyjednat výpůjčku pozemku, který patří soukromému majiteli na území parčíku, pro plánovanou cyklostezku.
Všechny tyto postupné kroky dotvářejí budovanou páteřní síť cyklostezek v Mladé Boleslavi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…