Mladá Boleslav: Studie výtahu z ulice T. G. Masaryka k Viničné

25.08.2018 20:06

Město Mladá Boleslav pracuje na záměru postavit výtah pro veřejnost, který umožní dostat se bez námahy z třídy T. G. Masaryka v blízkosti vyhlídky u Čedoku dolů do Viničné ulice a dále do parku Štěpánka a stejně tak v opačném směru se rychle z parku vrátit do města. Cílem je i upravit vlastní vyhlídku.

Mladá Boleslav: Studie výtahu z ulice T. G. Masaryka k Viničné
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Rada města 23. srpna schválila navýšení rozpočtu o neinvestiční dar od společnosti Škoda Auto ve výši 80 000 Kč na příslušnou studii. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška, podle něhož již město na tomto záměru spolupracuje s význačnými architekty.

Vizí vedení města je umožnit vybudování a propojení cest pro pěší a cyklisty z Krásné Louky podél Jizery a Klenice směrem do parku Štěpánka. To vše souvisí i plánovanou celkovou revitalizací území pod hradem včetně Poplužního dvora, na kterém spolupracuje město s automobilkou Škoda Auto a ke které již město zamířilo cestou výkupů pozemků v této oblasti od soukromých majitelů. Výkupy pozemků jsou ovšem velmi nákladné i časově náročné.

Výtah lépe zpřístupní rekreační oblast

V zájmu města je také zlepšit cesty i osvětlení kolem bývalé továrny v Podolci, kde jsou objekty také v blízkosti parku Štěpánka. Podle Boušky je pravděpodobné, že by se s prvními úpravami této lokality mohlo začít již v letošním roce.

Právě revitalizace vyhlídky u Čedoku a stavba výtahu má také lépe zpřístupnit rekreační oblast v parku Štěpánka a jeho okolí. Podle náměstka Boušky by bylo možné vybudovat na vyhlídce například kavárničku s krásným výhledem do parku pod ním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…