Mladá Boleslav: Svozové linky autobusů mění od neděle jízdní řády

02.05.2020 19:53

V neděli 3. května začne platit upravený jízdní řád městské hromadné svozové dopravy pro zaměstnance Škoda Auto pro dopravu na a ze směny. Na základě vyhodnocení využití linek dojde pouze ke zrušení spojů k Česaně a Škoda Parts Centrum. Nadále platí, že autobusy naváží čtyřikrát denně na všechny směny tam a zpět, a to z jednadvaceti míst v okolí Mladé Boleslavi a příměstských částí.

Mladá Boleslav: Svozové linky autobusů mění od neděle jízdní řády
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Tyto autobusy z příměstských částí sváží zaměstnance na sedm přestupních stanic v Mladé Boleslavi, kde mohou nastoupit jízdu i další zaměstnanci Škoda Auto. Linky jsou určené pouze zaměstnancům Škoda Auto, kteří se prokazují zaměstnaneckou kartou, tzv. MFA průkazem. V autobusech platí standardní jízdné dle platného ceníku Dopravního podniku Mladá Boleslav. Cestující musí počítat s přísnými hygienickými předpisy.

Z jednadvaceti nástupových míst jsou lidé svezeni na další přestupní zastávky – takzvané koridory, kde se prokáží opět MFA průkazem, bude jim bezkontaktně změřena teplota a před nástupem do autobusu bude provedena desinfekce rukou.

Z těchto přestupních zastávek/koridorů směřují nově pouze dvě přímé linky: na autobusové stanoviště u Bondy centra a do Zalužan (13. brána).

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí

To jsou zároveň nástupové zastávky pro zpáteční cestu domů, kde opět proběhne kontrola prokázáním MFA průkazu, bezkontaktním změřením teploty a desinfekcí rukou. Zpáteční trasy jsou totožné. Linky jsou naplánované tak, aby se zaměstnanci Škoda Auto, kteří bydlí v příměstských částech nebo v obcích, které obsluhuje městská autobusová doprava, dostali včas do práce (tedy na směny v 6:00, 14:00, 18:00 a 22:00). Jednotlivé spoje počítají s rezervou, aby lidé stihli včas dojít do zaměstnání. Kapacita autobusů tohoto veřejného svozu ŠA je zároveň s ohledem na bezpečnost omezena.

Na všech zastávkách je umístěn přehledný jízdní řád, který lidé najdou i na webových stránkách dopravního podniku ZDE. Zároveň je zřízena infolinka, kam mohou lidé směřovat své dotazy a podněty. Telefonní linka je v provozu od pondělí do pátku od 5:45 do 22:00 hodin: 602 278 183.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.