Mladá Boleslav: Třídění odpadu se městu vyplatí

15.07.2016 14:31

Rada města schválila navýšení rozpočtu města o částku cca 1,27 milionu korun. Jedná se o příspěvek od společnosti EKO-KOM na zajištění zpětného odběru a využití odpadů za první čtvrtletí tohoto roku.

Mladá Boleslav: Třídění odpadu se městu vyplatí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Jedná se pouze o částku za první pololetí tohoto roku. Za první pololetí roku 2015 tato částka byla daleko nižší,“ řekl ekonomický náměstek primátora Michal Kopal. Za rok 2015 získalo město Mladá Boleslav za třídění do svého rozpočtu částku 4,5 milionu korun. Tato částka přitom meziročně neustále roste: například v roce 2006 to bylo za celý rok 1,276 milionu korun.

Dosavadní odměna za zajištění zpětného odběru a využití odpadu z obalů poukázaná městu Mladá Boleslav společností EKO-KOM činí více než 36 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…