Mladá Boleslav: Univerzita třetího věku zahájila 16. akademický rok

27.09.2018 16:47

Položením květin u pomníku Latinské babičky v Havelském parku začal ve středu 26. září slavnostní program k zahájení již 16. akademického roku Mladoboleslavské univerzity třetího věku a volného času seniorů. Vlastní akt, završený imatrikulačním slibem, který moderovala profesorka Zdeňka Kuhnová, se poté odehrál tradičně v kostele sv. Havla.

Mladá Boleslav: Univerzita třetího věku zahájila 16. akademický rok
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Po příchodu členů akademické rady ve slavnostních talárech na úvod potěšil přítomné Mladoboleslavský žesťový soubor interpretací swingových a jazzových melodií včetně skladeb od Jaroslava Ježka.

Úvodní slovo patřilo náměstku primátora a rektoru univerzity Danielu Markovi, který hovořil o rostoucí potřebě vzdělávat se i v době stárnutí a o potřebě zůstat aktivní a potřebný i v této fázi života pro své okolí. "Mladoboleslavská univerzita třetího věku se v posledních letech těší velké popularitě díky vám všem, kteří se aktivně zajímáte o společenské dění, snažíte se vnímat trendy a máte touhu porozumět jim. Chcete na sobě pracovat a nejen se udržovat v kondici, ale rozvíjet sebe a pomáhat v rozvoji také svým blízkým," řekl mimo jiné rektor Marek. Popřál všem studentům univerzity mnoho zdaru, elánu, zdraví a zábavy po celý akademický rok.

Poté již hlavní koordinátorka univerzity a členka akademické rady Helena Bubnová vyzvala přítomné ke složení slavnostního slibu studentů univerzity symbolickým dotykem na pedelskou hůl a každý z nich obdržel také květinu a pamětní list.

Klubové středy

Akademický rok 2018/2019 začal dnešní slavnostní imatrikulací a končí v červnu 2019 slavnostním vyřazením. Studenti se při studiu formou přednášek (v sídle společnosti Služby a školení MB) mohou dozvědět spoustu zajímavého, poučného a inspirativního. Dále vám zde nabídnou i zajímavé exkurze, poznávací zájezdy a výlety za poznáním, které vhodně odborné přednášky doplňují. Kromě poznávacích zájezdů se zde konají i klubové středy jednou v měsíci.

Všechny potřebné informace o univerzitě získáte na recepci Služby a školení MB (V. Klementa 601), na telefonu 326 334 547, příp. ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …