Mladá Boleslav: Uzavřenou lávku přes Klenici pod hradem nahradí úplně nová

22.04.2019 14:52

Už minulý týden ve čtvrtek musela být bezodkladně uzavřena lávka pro pěší přes Klenici ve Svatovítské uličce v prostoru mezi ulicemi Nádražní a Pražská.

Mladá Boleslav: Uzavřenou lávku přes Klenici pod hradem nahradí úplně nová
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Ukázalo se totiž, že přemostění, které využívá mnoho dětí při cestě do nedaleké 4. základní školy, je v havarijním stavu. "Odborník, který stav mostů ve městě kontroluje pravidelně, zkonstatoval, že se za poslední rok nečekaně výrazně zhoršil, proto jsme okamžitě nařídili její uzavření,"vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška. Lávka bude nyní postupně odstraněna a na jejím místě bude postavena nová. "Nová lávka bude stát zhruba tři miliony korun, začne se na ní pracovat co nejdříve a svému účelu začne sloužit od nového školního roku, tedy od září 2019," doplnil Jiří Bouška.

Není to jediný most ve městě, který potřebuje rekonstrukci. Ve špatném stavu je také most U Měšťáků, kde musela být nedávno omezena tonáž. "I tento most budeme rekonstruovat co nejdříve, ačkoliv to nebude rozhodně snadná záležitost, jde o jeden z důležitých dopravních uzlů v našem městě. Vzhledem k jeho opravě se pravděpodobně bude muset posunout rekonstrukce Palackého ulice. Ta bude totiž patrně využita jako objízdná trasa, až most U Měšťáků uzavřeme," uvedl náměstek Bouška.

Podle něj chce město do budoucna zrekonstruovat také mosty v Pražské a v Nádražní ulici, což souvisí s plánovanou celkovou revitalizací lokality v podhradí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…