Mladá Boleslav: Ve městě bude působit dvojice polských policistů

03.09.2020 15:03

V Mladé Boleslavi budou po dobu dvou měsíců působit dva polští policisté, kteří budou pomáhat státní i městské policii při jejich práci.

Mladá Boleslav: Ve městě bude působit dvojice polských policistů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Polští policisté (muž a žena) byli ve středu představeni na setkání v parku Výstaviště za účasti zástupců ministerstva vnitra, polské ambasády, Policie ČR, městské policie, magistrátu a náměstka primátora Robina Povšíka.

Náměstek ministra vnitra Jakub Kulhánek zdůraznil velkou zásluhu ministra Jana Hamáčka při vyjednání mise polských policistů v Mladé Boleslavi a prohlásil, že cílem je, aby polští policisté byli během svého působení ve městě co nejvíce vidět. Smíšené hlídky polských a mladoboleslavských policistů budou působit například v parcích, v okolí nákupních center a na dalších potřebných místech.

Náměstek primátora Robin Povšík připomenul, že projekt smíšených hlídek v Mladé Boleslavi se poprvé uskutečnil v roce 2018 a byl velmi úspěšný. Zkušenosti z minulých let potvrzují, že uniformy polských policistů vyvolávají u polských občanů v Mladé Boleslavi skutečný respekt. Jak vysvětlil ředitel mladoboleslavského územního odboru Policie ČR Marek Jirouš, pravomoci polských policistů na území našeho státu jsou sice omezené, ale jejich význam spočívá v roli mediátorů, při zprostředkování překladu i při zvýšení respektu polských občanů při kontrolách či zásazích policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…