Mladá Boleslav: Vedení města pokročilo v plánu snižovat počty dětí ve třídách

24.04.2019 14:34

Vedení města pokročilo v ohlášeném cíli postupně snižovat počty dětí ve třídách mateřských škol. Na základě rozhodnutí rady města bude od září v každé ze školek již jedna třída pouze s 20 dětmi a další třídy po 25. "Naším cílem a snahou bude do budoucna, pokud to kapacity školek dovolí, snížit počty dětí ve všech třídách na 20 dětí," řekl náměstek primátora Daniel Marek.

Mladá Boleslav: Vedení města pokročilo v plánu snižovat počty dětí ve třídách
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"V současné době je leckde i 28 dětí ve třídě a my tento počet chceme snížit od 1. září tohoto roku. Pomohla nám k tomu i výstavba nových škol. Je nutné zmínit, že plánované snížení bude město stát jen do konce letošního roku zhruba dva miliony korun. Ale uvědomujeme si, že nižší počet dětí ve třídách je prospěšný a chceme v tomto trendu i za cenu vyšších vydání pokračovat. Nechci předjímat výsledek tohoto trendu, ale už dnes mám mnoho pozitivních reakcí ze strany ředitelek mateřských škol a rodičů," řekl náměstek Marek. K tomuto plánu přispěje fakt, že v současné době se dokončuje nová mateřská škola v Michalovicích a další se začne stavět na severním sídlišti u Erbenovy ulice.

Od září přebírá město jako provozovatel do své sítě i dosud soukromou mateřskou školu Duha. V mateřských školách, kde je to potřeba, počítá město s postupnou rekonstrukcí a zateplováním. Letos dojde například na opravu budovy školky na Sahaře.

Zápisy do mateřských škol v Mladé Boleslavi proběhnou 2. května. Zatímco budoucí školáci už mají zápisy za sebou, v mladoboleslavských mateřských školách se na ně teprve chystají. Zápisy se letos uskuteční ve čtvrtek 2. května, přesné časy se na jednotlivých školkách mohou lišit, přesný rozpis a další podrobnosti najdete na webu města ZDE.

Nedávno proběhly také zápisy k povinné školní docházce, na které dorazilo celkem 528 dětí. "Budou rozděleny do 25 tříd.  Dostáváme se tedy v průměru na 22 žáků ve třídě. Jednotlivé školy daly zápisům opravdu mnohdy netradiční podobu a děti odcházely plné dojmů. Dětem a rodičům bych přál, aby jim elán a entusiasmus vydržel ve vztahu ke školám co nejdéle," řekl náměstek Marek.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…