Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili čerpání revolvingového úvěru

03.05.2019 12:15

Cyklostezka Jičínská, cyklostezka náměstí Míru - Českobratrské náměstí, vybavení mateřské školy Michalovice nebo další etapa zateplení 9. základní školy. To všechno jsou projekty, které bude město financovat pomocí revolvingového úvěru.

Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili čerpání revolvingového úvěru
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Ve všech případech se jedná o akce, na něž jsme získali dotace. Peníze z revolvingového úvěru tak čerpáme vždy do výše předpokládané dotace, a až ji získáme, úvěr bance splatíme. Touto cestou jdeme kvůli tomu, abychom zbytečně nezatěžovali rozpočet města," vysvětlil postup primátor města Raduan Nwelati.

V případě cyklostezky Jičínská je předpokládaná dotace zhruba 10 milionů, celkové náklady se pak pohybují kolem 14 milionů. "Ovšem v této lokalitě dojde navíc nejen k vybudování cyklostezky a úpravě chodníků, změn se dočkají  přechody pro chodce, které by měly být výrazně bezpečnější," podotkl primátor.

Na propojení náměstí Míru a Českobratrského náměstí bude město čerpat z úvěru 3,6 milionu korun, dalších zhruba 5 milionů půjde na vybavení michalovické školky. V obou případech by měla být dotace ve výši 90 % všech uznatelných nákladů.

Částka z revolvingového úvěru na zateplení Pastelky je zhruba 10,5 milionu korun. V této etapě zde dochází k zateplení a výměně vzduchotechniky, přičemž dotace na zateplení je 40 % a na vzduchotechniku 70 %. "Navíc jsme se rozhodli opravit i střechu hvězdárny, která je součástí této budovy, ačkoliv na to dotaci čerpat nelze. Nicméně když už se celá budova opravuje, bylo by škoda  neudělat to kompletně, navíc starou střechou by stejně docházelo k energetickému úniku a dříve či později bychom ji museli zrekonstruovat," dodal Raduan Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…