Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili záměr prodeje pozemků u Fora

31.10.2017 10:04

Zastupitelé Mladé Boleslavi v pondělí 30. října schválili po dlouhé diskusi záměr prodeje části pozemkové parcely v blízkosti třídy V. Klementa u Fora jedné ze čtyř firem, které projevily vážný zájem o koupi tohoto pozemku za účelem výstavby bytů, kanceláří a komerčních prostor.

Mladá Boleslav: Zastupitelé schválili záměr prodeje pozemků u Fora
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Uchazeči ovšem musí souhlasit s prodloužením ponechání jimi složené jistoty ve výši 10 mil. Kč do 31. 3. 2018 a také s možností zpětné koupě ze strany města bez udání důvodu v termínu do 30. 8. 2018. Pokud někdo z uchazečů tyto dvě předchozí podmínky odmítne respektovat, bude z tohoto kola jednání vyřazen. O koupi pozemku usilují společnosti Rezidence Jičínská, Golenant, Lobos Real Estate a Unimex Group.

Zastupitelé také schválili požadavek města na garanci dodržení záměru ve výši 40 milionů korun a na dodržení harmonogramu ve výši 10 milionů korun. Zastupitelstvo též uložilo vedoucí odboru správy majetku dále jednat se všemi uchazeči, kteří budou souhlasit s výše uvedenými podmínkami.

Primátor města Raduan Nwelati vysvětlil, že tímto postupem město vyjádřilo vůli o budoucím prodeji pozemku s uvedenými firmami jednat, ale zároveň si ponechává časový prostor pro možnost zpětného odkupu a chce vyjít tak vstříc i automobilce Škoda Auto. Ta má totiž v této lokalitě také svoje zájmy a proto žádá město o odložení rozhodnutí o prodeji pozemků některému developerovi  do 30. 6. 2018. Zastupitelé vzali na vědomí příslušný dopis Škody Auto primátorovi.

Zastupitelstvo vzalo na vědomí i nabídku firmy Lobos Real Estate na možnost odkoupení jen části pozemku. Tato varianta by se projednávala pouze v případě, že nebude realizován prodej celého pozemku.

Zastupitelstvo dále uložilo výboru pro spolupráci města se společností Škoda Auto a Okresní hospodářskou komorou MB zahájit bez zbytečného odkladu práci na společných strategických projektech rozvoje lokalit pod hradem a starého závodu a rozšíření třídy V. Klementa.  Výbor má za úkol předložit na jednání zastupitelstva 30. 11. 2017 základní rámec parametrů pro další jednání.

Primátor opakovaně zdůraznil, že cílem města není za každou cenu prodat tento pozemek za nejvyšší cenu, ale podpořit takový projekt, který oživí tuto část města v souladu se zájmy města a jeho obyvatel a bude únosný i z hlediska dopravního zatížení této části města. Zároveň je ale potřeba jednat i s automobilkou Škoda Auto a pokusit se sladit zájmy města i automobilky v této lokalitě.

Každá z firem nabízí jinou částku, kterou je ochotna za toto území (jedná se o 14 000 metrů čtverečních) zaplatit, dvě z nich navíc přicházejí s konkrétními benefity pro město, které celkovou sumu, již by Mladá Boleslav získala, ještě významným způsobem navyšují.  Celkové nabídky včetně bonusů se tak pohybují v širokém rozpětí od  65 do 205 milionů korun. Škoda Auto plánuje výstavbu na vlastních pozemcích na druhé straně třídy V. Klementa. Nevylučuje možnost do budoucna jednat i o koupi pozemků 1,2,3, ovšem konkrétní nabídku dosud nepředložila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…