Mladá Boleslav pomohla dětem v péči OSPOD

27.11.2020 16:43

Rychle a cíleně zareagovalo město Mladá Boleslav na informaci pracovnic Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) o ztížené finanční situaci sociálně slabých rodin v době mimořádných opatření. Dětem v péči OSPOD zajistilo vitamíny a školní pomůcky.

Mladá Boleslav pomohla dětem v péči OSPOD
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Pro nákup vitamínů, sešitů, psacích potřeb a dalších školních pomůcek město uvolnilo finanční hotovost z rozpočtu odboru sociálních věcí. Další finanční prostředky pro nákup poskytly také společnosti Osvit a Centrotherm.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

„Jsem ráda za vyřešení této situace a děkuji všem za to, jak rychle po mé výzvě zareagovali. Věřím, že poskytnuté prostředky rodinám dětí v péči OSPOD alespoň částečně ulehčí situaci v dnešní náročné době,“ poděkovala náměstkyně primátora pro sociální oblast Miroslava Kašpárková.

Zakoupené vitamíny a školní pomůcky pracovnice odboru sociálních věcí – oddělení sociálně právní ochrany dětí rozvezly více než sedmi desítkám dětí všech věkových kategorií, které jsou v péči OSPOD. Rodiny budou moci tyto prostředky použít na posílení imunity dětí a na jejich vybavení v případě obnovení školní docházky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…