Mladá Boleslav pomohla dětem v péči OSPOD

27.11.2020 16:43

Rychle a cíleně zareagovalo město Mladá Boleslav na informaci pracovnic Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) o ztížené finanční situaci sociálně slabých rodin v době mimořádných opatření. Dětem v péči OSPOD zajistilo vitamíny a školní pomůcky.

Mladá Boleslav pomohla dětem v péči OSPOD
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Pro nákup vitamínů, sešitů, psacích potřeb a dalších školních pomůcek město uvolnilo finanční hotovost z rozpočtu odboru sociálních věcí. Další finanční prostředky pro nákup poskytly také společnosti Osvit a Centrotherm.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

„Jsem ráda za vyřešení této situace a děkuji všem za to, jak rychle po mé výzvě zareagovali. Věřím, že poskytnuté prostředky rodinám dětí v péči OSPOD alespoň částečně ulehčí situaci v dnešní náročné době,“ poděkovala náměstkyně primátora pro sociální oblast Miroslava Kašpárková.

Zakoupené vitamíny a školní pomůcky pracovnice odboru sociálních věcí – oddělení sociálně právní ochrany dětí rozvezly více než sedmi desítkám dětí všech věkových kategorií, které jsou v péči OSPOD. Rodiny budou moci tyto prostředky použít na posílení imunity dětí a na jejich vybavení v případě obnovení školní docházky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…