Mladá Boleslav vybudovala podzemní kontejnery v příměstské části Čejetice

30.03.2021 20:27

Pracovníci společnosti Správa komunikací Mladá Boleslav instalovali další stanoviště podzemních kontejnerů na směsný a tříděný odpad. Tentokrát v Chobotecké ulici v Čejeticích. Ty se tak stávají první příměstskou částí, kde se podzemní kontejnery objevily.

Mladá Boleslav vybudovala podzemní kontejnery v příměstské části Čejetice
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Podzemní kontejnery byly v Čejeticích umístěny do prostoru sběrného místa za místním obchodem a nahradily dvanáct nadzemních kontejnerů, které zde doposud stály. V Mladé Boleslavi tak je zřízeno již 18 stanovišť podzemních kontejnerů. Každé stanoviště vyjde průměrně zhruba na jeden milion korun, v Čejeticích je šest podzemních kontejnerů, což je oproti běžně budovaným stanovištím více - dva na plasty, dva na papír, jeden na sklo a jeden na komunální odpad. Kapacita jednoho kontejneru je 5000 litrů.

V budování dalších stanovišť chce město nadále pokračovat: "Evidujeme několik žádostí na jejich umístění, bohužel ne všude je to možné. V lokalitě nesmí být pod zemí žádné inženýrské sítě a stanoviště musí být dobře přístupné pro náš speciální automobil, který podzemní kontejnery obsluhuje," uvedl radní Miloslav Neuman.

Město Mladá Boleslav již nyní tipuje další místa, kde by mohly být podzemní kontejnery dále vybudovány, zapomenuto by znovu nemělo ani na další příměstské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…