Moldavané přijeli do Jablonce čerpat zkušenosti se sociálními službami

24.07.2014 10:56

Primátor Petr Beitl přijal ve středu 23. července na radnici skupinu hostů z Moldavska. Moldavané navštívili Jablonec v rámci svého týdenního pobytu v České republice, který je součástí projektu Diakonie ČCE na podporu rozvoje sociálních služeb v Moldávii. Ve skupině, která zavítala do Jablonce, byli nejen reprezentanti moldavských obcí, ale také zástupci poskytovatelů sociálních služeb.

Moldavané přijeli do Jablonce čerpat zkušenosti se sociálními službami
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Během krátkého přijetí v obřadní síni jablonecké radnice primátor Beitl seznámil hosty se strukturou sociálních služeb ve městě a systémem jejich financování z městského rozpočtu. Diskuze se také stočila na čerpání dotací z EU. Moldavany zajímala problematika udržitelnosti projektů a systém kontroly poskytování dotací.

„S jabloneckou Diakonií úspěšně spolupracujeme dlouhodobě a Jablonec má dobře zpracovaný systém komunitního plánování i systém financování sociálních služeb a také jsme úspěšní v čerpání evropských dotací, jsem proto velmi rád, že můžeme hostům nabídnout své zkušenosti,“ okomentoval setkání s Moldavany primátor Petr Beitl.

Odborná diskuze v obřadní síni byla zakončena malým občerstvením a výstupem části skupiny na věž jablonecké radnice, která díky jasné obloze a letnímu počasí nabídla návštěvníkům krásný výhled. Po obědě, kterého se spolu se zástupci Diakonie ČCE zúčastnil také primátor Petr Beitl, hosté v neformálním programu navštívili také prodejnu bižuterie v Palace Plus.

„Tento projekt byl podpořen z prostředků České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…