Moravský Krumlov: Po dlouhých letech jednání nahradí kostky asfaltový povrch

30.10.2020 13:55

V Moravském Krumlově se připravují na opravy tří významných silnic, to včetně chodníků a další navazující infrastruktury.

Moravský Krumlov: Po dlouhých letech jednání nahradí kostky asfaltový povrch
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

Po dlouhých letech intenzivního jednání města s vlastníkem komunikace, Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje, nahradí „kostky“ na Rakšické ulici asfaltový povrch. Řidiči se po něm projedou už v polovině příštího roku. Výběrové řízení na zhotovitele je před dokončením. Smlouvy se zhotovitelem jsou již podepsané na opravy ulic Palackého a Růžové. Zde práce začnou s novým rokem a hotovo by mělo být na podzim příštího roku.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

„Krumlováci si zaslouží nový povrch na Rakšické ulici. Několik let jsme tuto silnici řešili, bylo to náročné, ale jsem rád, že se nám to podařilo. Velké zdržení způsobily průzkumné geologické práce,“ sděluje starosta města Tomáš Třetina. Práce vyjdou celkem na třicet pět milionů korun, město se podílí částkou více než osm milionů. Součástí prací bude vybudování chodníků, veřejného osvětlení a dešťové kanalizace.

Silnice v centru budou mít nový povrch

Vedení města se pouští do oprav vytížených silnic uvnitř města. Začne se s ulicí Palackého a Růžové. V plánu je úprava provozu. „Z Palackého ulice se stane jednosměrka od školky po sokolovnu, ulice Růžová zůstane obousměrná,“ informuje místostarosta Zdeněk Juránek. Město počítá s novými chodníky i veřejným osvětlením a také s rozšířením počtu parkovacích míst. Nové povrchy a navazující práce vyjdou na téměř 20 milionů korun, pět milionů získal Moravský Krumlov jako dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…