Most: Delegáti Stavebního bytového družstva Krušnohor jednali

23.06.2018 9:37

Nejvyšší orgán Stavebního bytového družstva Krušnohor, sestávající z 37 delegátů, se sešel dne 21. 6. 2018 v učebně budovy správy družstva. Účast na jednání činila 94,6 %. Shromáždění delegátů bylo usnášeníschopné.

Most: Delegáti Stavebního bytového družstva Krušnohor jednali
Foto: mesto-most.cz
Popisek: Město Most

PROGRAM
Delegáti byli seznámeni se zprávami o činnosti představenstva družstva a kontrolní komise družstva a vzali je na vědomí. Dále bylo vyhodnoceno plnění usnesení z minulého shromáždění delegátů a hlavních úkolů a cílů družstva a stanoveny úkoly nové.

OCENĚNÍ PRÁCE ZASTUPITELŮ
Na jednání se prezentovalo občanské Sdružení Mostečané Mostu (SMM), spolek Sdružení Litvínováci (SL), spolek Severočeši Meziboří (SčMez) a hnutí Severočeši.cz (S.cz), včetně jejich zastupitelů. Byla oceněna práce zastupitelů ve městech Most, Litvínov a Meziboří.

FINANCOVÁNÍ OPRAV
Delegáti uložili představenstvu družstva, aby v rámci zajišťování zdrojů pro financování oprav domů zajistilo úvěry ve výši minimálně 40 milionů korun – za rok 2017 se podařilo zajistit úvěry ve výši 61,3 milionu korun.

ZAVÁDĚNÍ CIS
Delegáti uložili představenstvu, aby dále zajišťovalo dle finančních a technických možností domů zavádění Centrální informační sítě (CIS), která je v současnosti již ve 221 objektech.

PROGRAM ÚSPOR
Družstvo bude nadále pokračovat v realizaci jednotlivých bodů Programu úspor tepla, vyhlášeného v roce 1998. V uplynulém roce bylo provedeno zateplení objektů, výměny oken, zateplení střech, zateplení vstupů a suterénů a rekonstrukcí za celkem 65 milionů korun. Bylo uloženo na další rok realizovat práce za nejméně 30 milionů korun.

ÚDRŽBA
Pro zajištění údržby bylo vypsáno v roce 2017 celkem 133 výběrových řízení na hodnotu díla 122 milionů korun a bylo obesláno 57 firem. Samosprávy (SA) a společenství vlastníků jednotek (SVJ) provedly nákupy drobného zboží za 3,32 milionu korun. Družstvo za dvacet jedna roků vypsalo 3 620 výběrových řízení na práce za 4,2 miliardy korun.

DLUHY A DLUŽNÍCI
Stálá pozornost je věnována vymáhání dluhů na nájemném. Podařilo se zajistit pokles dluhů a u SVJ i počtu dlužníků. Pořád se silně projevuje složitá sociální situace a nezaměstnanost v regionu. Dluhy v SA na nájemném družstevníků a nájemníků činily k letošnímu únoru 3,98 milionu korun (snížení o 10,21 %), počet dlužníků se snížil na 704 (o 0,7 %). Dluhy v SVJ na příspěvcích vlastníků na bydlení činily k letošnímu únoru 25,11 milionu korun (snížení o 29,6 %) a počet dlužníků se snížil na 1 428 (o 37 %).

ISO 9001, ISO 14001
Družstvo úspěšně absolvovalo dozorový audit certifikovaného systému řízení jakosti a environmentu dle norem ISO 9001 a ISO 14001.

NAVÝŠENÍ ÚVĚRŮ
Delegáti schválili (na základě souhlasu více než 60 % bydlících družstevníků pěti domů) navýšení úvěrů a rozsahu prací schválených shromážděním delegátů v letech 2005 – 2017 o celkovou částku 19,4 milionu korun.

AKCE NOVÝ DOMOV
Delegáti schválili prodej bytu v bloku 601 v Mostě, zrenovovaného v rámci televizního pořadu Akce nový domov, a z čistého výtěžku odsouhlasili zřízení konta pro oba sirotky, kteří v bytě žili s dědou.

HOSPODAŘENÍ
Delegáti byli seznámeni s výroční zprávou o hospodaření SBD Krušnohor za rok 2017 a schválili řádnou účetní závěrku a vypořádání hospodářského výsledku za rok 2017. Výsledkem hospodaření družstva byl zisk 692 tisíc korun. Výrok auditora byl bez výhrad s výjimkou dluhů od družstevníků.

STATISTIKA
Představenstvo družstva mělo v období od 05/2017 do 05/2018 celkem 26 řádných jednání s průměrnou účastí 97,8 %.
Průměrná platba do fondů údržby činí 25,63 Kč/m2.
Družstvo evidovalo za rok 2017 na obou pracovištích (správa družstva v Mostě a pobočka v Litvínově) 43 902 osobních návštěv a 19 404 telefonních hovorů.
Bylo odpovězeno na 309 dopisů.
Bylo řešeno 14 reklamací oprávněných a 78 neoprávněných.
Bylo zaevidováno 9 087 žádostí, z nichž nebylo 26 vyhověno (0,28 %).
Kontrolní komise družstva zasedala každý měsíc a za uplynulé období řešila 125 podnětů a kontrol.

Delegáti se rozešli po 2 hodinách jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…