Most: Město připravuje veřejné projednání koncepce pěší dopravy

14.05.2022 20:13 | Tisková zpráva

Město Most plánuje na pondělí 23. května 2022 od 16 hodin veřejné projednání Koncepce pěší dopravy a řešení bezbariérové prostupnosti území statutárního města Mostu. To se uskuteční ve velké zasedací místnosti ve 4. patře budovy magistrátu.

Most: Město připravuje veřejné projednání koncepce pěší dopravy
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Koncepce pěší dopravy je pokračováním tvorby koncepcí – (poslední zbylá koncepce po Koncepci cyklodopravy, Koncepci dopravy v klidu, ZAKOSU).

Klíčovým záměrem tohoto dokumentu je zdůraznit potřebu systémově, celoplošně, a trvale podporovat uživatelské funkce veřejného prostoru s prioritou pro chodce i ve společném prostoru s uživateli jednostopých bezmotorových nebo bezemisních dopravních prostředků. Zároveň řeší bezbariérovou prostupnost územím města pro osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace, seniory, osoby s dětskými kočárky, apod.

Součástí zpracování koncepce byl také průzkum veřejného mínění v oblasti dopravy, který byl formou elektronického dotazníkového šetření – vycházelo se z podnětů občanů města, kteří se mohli vyjádřit k stavu komunikací, chodníků, přímosti a rozsahu tras, bezpečnosti dětí při jejich pohybu po městě, subjektivnímu pocitu bezpečnosti na přechodech pro chodce nebo místech pro přecházení, apod.

Zabývá se ve velké části bezbariérovou propustností města pro osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace (společně se zhodnocením přístupu k veřejným budovám a zastávkám MHD) a také návrhu bezbariérových tras a pěších tras.

Rozebírány jsou především hlavní trasy (a ostatní důležité) a plochy pro pěší celoměstského významu včetně návrhu na technická opatření a řešení bezbariérovosti.

Součástí materiálu jsou také doporučení na budoucí opravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…