Most: Školní dohledová služba a asistenti prevence kriminality opět dohlížejí na bezpečnost dětí u škol

01.09.2020 18:35

Dotace na čtrnáct pracovních míst pro školní dohledovou službu se podařilo městské policii získat i na další školní rok (2020/2021). Dopravní policisté Policie ČR proškolili pracovníky školní dohledové služby a asistenty prevence kriminality městské policie a všichni získali osvědčení, díky kterému jsou oprávněni zastavovat vozidla na přechodech.

Most: Školní dohledová služba a asistenti prevence kriminality opět dohlížejí na bezpečnost dětí u škol
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

"Tuto službu městské policie vítají samozřejmě hlavně rodiče. V jiných městech dohlížejí v prvních dnech školního roku na přechodech strážníci a policisté, ale jejich počet je omezený. My máme v současné době dvacet osm pracovnic a pracovníků, kteří jsou oprávněni k zastavování vozidel podle Zákona č. 361/200 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Na nejfrekventovanějších přechodech u škol jsou po celý školní rok,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie Most.

Zajištění bezpečného přechodu dětí přes komunikaci v blízkosti škol není jediná činnost školní dohledové služby a asistentů prevence kriminality u škol. „Naši pracovníci také dohlížejí na bezpečnost dětí u škol, dětských hřišť a sportovišť z hlediska výskytu problémových osob nebo nevhodného chování. Dokážou dětem také poradit nebo pomoci,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Pracovníky školní dohledové služby městské policie potkaly děti na přechodech hned první školní den 1. září a jejich činnost bude ukončena s posledním školním dnem v červnu 2020. Čtrnáct pracovních míst pro školní dohledovou službu – asistenty prevence kriminality je spolufinancováno Úřadem práce České republiky ze státního rozpočtu České republiky a Evropskou unií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…