Most: Technické služby odklízejí přívaly sněhu, v terénu je veškerá technika

10.02.2021 16:43

V plné pohotovosti jsou pracovníci Technických služeb města Mostu, likvidují masy sněhu, které Most zasypaly. Ze sněhové nadílky mají jistě radost děti, ale jinak ji vnímají řidiči a občané, kteří se potřebují jako chodci dostat přes město. „Od brzkých ranních hodin máme v terénu vše, co je k dispozici. Shrnujeme a solíme!

Most: Technické služby odklízejí přívaly sněhu, v terénu je veškerá technika
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Na zimní údržbě se podílí celkem 40 pracovníků, kteří pomáhají s uvolňováním sněhu z komunikací a chodníků. Nejdříve bylo nutné pluhovat a ošetřit silnice v prvním pořadí. Teprve potom mohla být technika přesunuta i na komunikace a plochy v druhém a třetím pořadí. V současné chvíli se soustředíme na úklid chodníků, schodišť a přechodů pro chodce,“ vysvětluje ředitel Technických služeb města Mostu Václav Zahradníček.

Práce na odstraňování sněhu budou pokračovat s maximálním nasazením po celý den. Prioritou je především průjezd městem a sídlišti pro autobusy MHD, vozidla integrovaného záchranného systému, zásobování a v neposlední řadě úklid přechodů pro chodce. Komunikace jsou v plánu zimní údržby rozděleny do tří skupin podle pořadí důležitosti v zajištění jejich sjízdnosti a schůdnosti (ZDE).

„K zajištění zimní údržby využíváme dva sypače nad 12,5 tuny, čtyři sypače do 3,5 tuny, dva traktory, jeden holder (vozidlo na úklid sněhu z úzkých chodníků), dva nakladače, jedno vozidlo pro zajištění ručního úklidu autobusových zastávek a dvě vozidla pro zajištění ručního úklidu schodišť přechodů,“ vyjmenovává ředitel Technických služeb města Mostu Václav Zahradníček.

Během víkendu bylo prosypáno 300 tun soli a najeto přes 2 tisíce kilometrů. Se svými podněty a stížnostmi se mohou občané obracet na technické služby. Pohotovostní dispečink zimní údržby funguje nepřetržitě na telefonním čísle 476 453 240.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…