Most: U Aquadromu vyroste kruhový objezd, stavba si vyžádá změny v dopravě

25.04.2019 15:36

V nejbližší době bude zahájena výstavba kruhového objezdu na křižovatce ulic Lipová – Topolová. Výstavba si vyžádá dopravní omezení. Po dobu výstavby bude provoz v křižovatce uzavřen.

Most: U Aquadromu vyroste kruhový objezd, stavba si vyžádá změny v dopravě
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Součástí stavby je i úprava stávajícího vodovodního řadu, úprava veřejného osvětlení nebo provedení nového dopravního značení. Uprostřed objezdu budou vysazeny okrasné keře. Nový kruhový objezd bude stát městskou pokladnu zhruba 6,7 milionu Kč bez DPH a pro město jej postaví firma Herkul, která se stala vítězem veřejné zakázky.

Po celou dobu výstavby objezdu bude provoz v křižovatce uzavřen s výjimkou průjezdu linek číslo 12 a 17 městské hromadné dopravy a dočasně i linkové dopravy, pro ně zůstávají i stávající zastávky v Lipové ulici beze změny. Ostatní linky, tedy autobusy č. 5, 25 a 30 nebudou jezdit Topolovou ulicí, protože zastávky u Aquadromu budou dočasně zrušeny a nahrazeny budou zastávkami v ulici Jana Palacha.

Objízdná trasa těchto linek povede Višňovou ulicí, kde nebudou autobusy stavět. Jedna ze zastávek v Lipové ulici, ta vzdálenější od Kahanu, bude pro tyto linky městské hromadné dopravy nefunkční (krom 12 a 17), pro cestující bude dočasně zřízena zastávka na parkovišti u bloku 531 v Šeříkové ulici. Odtud pojedou autobusy přes kruhový objezd u Lidlu a dál ulicí Višňovou (5 do Okružní). Zastávka blíže Kahanu bude v provozu pro všechny linky městské hromadné dopravy, jak jsou lidé zvyklí. Více o MHD na stránkách dopravního podniku ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …