Na Horním náměstí v Olomouci vykvete Ekojarmark

30.04.2015 13:44

Pestrou paletu řemeslných výrobků a mnoho aktivit pro rodiče s dětmi nabídne více než 100 stánků olomouckého prvomájového Ekojarmarku. Dále přinese například hravá stanoviště s tématem odpadů, projížďky na kole i na raftech historickou Olomoucí nebo vyhlídku z radniční věže.

Na Horním náměstí v Olomouci vykvete Ekojarmark
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Chybět nebude oblíbený celodenní koncert s velkou dávkou alternativní hudby (Zrní, Luboš Pospíšil, Živé Kvety, Květy, Hm. a další). To vše čeká v pátek 1. 5. od 9.00 hodin všechny návštěvníky Ekojarmarku na Horním náměstí v Olomouci, který zakončí 25. ročník festivalu Ekologické dny Olomouc (EDO).

Letos obohatí program pro rodiče s dětmi firma EKO-KOM v rámci svých Barevných dnů. Na náměstí rozmístí stanoviště, která dětem umožní zábavné seznámení s problematikou odpadů, včetně nafukovacího popelářského auta a velké skleněné rodeo lahve. Na odpady se zaměří i další organizace a ve 12.00 hodin budou na hlavním pódiu vyhlášeny výsledky soutěže olomouckých škol ve sběru papíru, kterou Sluňákov pořádá s Odborem životního prostředí Magistrátu města Olomouce a Technickými službami Olomouc.

Michal Bartoš říká: "Ekojarmark je pro nás svátkem, který je věnován společnému setkání lidí a rozvíjení jejich vztahu k přírodě. Letošním tématem ekologického festivalu byla krajina v mnoha podobách. Po výletech na silná místa v přírodě, osobitým uměním prostoupenému Dni snů v krajině Domu přírody v Horce nad Moravou a posluchačsky úspěšných besedách, je Ekojarmark vyústěním programu EDO. Snažíme se první májový den, čas lásky, obohatit o téma ochrany přírody."

S programem Ekojarmarku je propojena i vernisáž výstavy "Města s dobrou adresou" v Galerii Šantovka od 16.00 hodin s řadou nápadů, jak zlepšit život a zdraví lidí ve městech. Je připraveno také "Vítání ptačího zpěvu" pro veřejnost s určováním ptáků a poslechem jejich zpěvu (v 6.00 sraz u mostu přes Mlýnský potok v Řepčíně na konci Martinovy ulice, také ve 21.00 u sv. Mořice v zadní části Opletalovy ulice budou lidé přizváni k poslechu zpěvu slavíků). Netradiční noční prohlídku Planetária v Pevnosti poznání (začátek ve 22.00), s promítáním filmů vhodných i pro děti, připravují v rámci EDO pracovníci tohoto zcela čerstvě otevřeného zábavného interaktivního muzea vědy.

Podrobný program Ekojarmarku i doprovodných akcí mohou zájemci najít na www.slunakov.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …