Na seznam regionálních produktů přibyla whisky z Třebíče

09.02.2020 21:16

Trebitsch single malt whisky rozšířila seznam výrobků, které mají právo nosit značku Vysočina regionální produkt. Na konci loňského roku o tom rozhodla odborná komise, tento týden zástupci TREBITSCH HOLDING SE převzali potvrzení z rukou hejtmana Jiřího Běhounka.

Na seznam regionálních produktů přibyla whisky z Třebíče
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Ročně připravíme pro odběratele 60 tisíc lahví whisky. Největší investice jsme v posledních letech směřovali do výroby zracích dubových sudů, vyrábíme si je sami, hodně nám na jejich kvalitě záleží. Jsou to především podmínky zrání, nadmořská výška nebo teplota co dává naší značce originální vyhledávanou chuť,“ říká hrdě provozní ředitel a člen představenstva Ondřej Chládek.

Kromě rozšíření seznamu regionálních produktů o whisky z Třebíče schválila komise recertifikaci u 18 položek na seznamu Vysočina regionální produkt a prodloužení statutu Síť regionálních produktů u 11 provozoven. „Značka Vysočina regionální produkt je udělována na dva roky, poté odborná komise přezkoumává, zda daný produkt nebo výrobek stále splňuje požadované parametry,“ upřesnila předsedkyně certifikační komise Marie Černá a doplňuje, že stejný postup volí komise i u certifikovaných prodejen regionálních produktů.

Těch, které si mohou na výlohu hrdě vylepit značku Síť regionálních produktů je k dnešnímu dni 21, přičemž nejvíc se jich nachází v okrese Třebíč. „Produkty označené regionální značkou hrdě využívá Kraj Vysočina jako originální prezentační předměty, jsme hrdí, že se jejich skupina přirozeně rozrůstá, že přibývá šikovných a podnikavých lidí, kteří mají chuť a elán dělat věci jinak, originálně a hlavně s poctivě,“ říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Popis Trebitsch single malt whisky uvedený v žádosti o certifikát Vysočina:

Regionální produkt:
TREBITSCH SINGE MALT WHISKY
Obsah alkoholu 40 %
objem: 500 ml
stáří: 4 roky
whisky zraje v dubových sudech, suroviny z Česka
vVýrobek neobsahuje žádná umělá sladidla, barviva ani konzervační látky

ČESKÝ VÝROBCE:
Jsme první český výrobce, který se specializuje na výrobu whisky. Vše děláme bez ústupků na kvalitě. Každému sudu věnuje náš master distiler náležitou péči. Každou láhev ruční stáčíme i uzavíráme.

LIMITOVANÝ POČET LAHVÍ:
Pro letošní rok máme vyrobený omezený počet lahví pro volný prodej. Ve světě whisky se nedá nic uspěchat. Pro nás i pro Vás je to zárukou, že naši whisky nedostane každý.

POUŽÍVÁME KVALITNÍ MÍSTNÍ SUROVINY:
Světoznámý moravský slad mírně nakouřený rašelinou z Čech. Prvotřídní voda z regionálního pramene s parametry kojenecké vody. Silně vypálené panenské dubové sudy. Neobsahuje žádná umělá sladidla, barviva ani konzervační látky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…