Nadcházející víkend bude v Písku nabitý kulturními akcemi

06.09.2012 11:10

Nastávající dny přinesou v Písku řadu zajímavých akcí - festival loutkových divadel, výstavy, Den otevřených dveří památek, lezeckou soutěž, koncerty, filmová představení… Vedle Turistického informačního centra ve Sladovně bude proto mimořádně fungovat také informační stánek u Kamenného mostu, který budou obsluhovat písečtí skauti. Stánek bude v provozu v pátek 7. září od 14 do 18 hodin a v sobotu 8. září od 8 do 18 hodin.

Nadcházející víkend bude v Písku nabitý kulturními akcemi
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

 

Neobyčejný Festival loutkových divadel uvádí v pátek a v sobotu loutkový spolek Nitka. Připraveny jsou pohádky pro děti a večerní představení pro dospělé. Diváci mají výjimečnou příležitost shlédnout skvělá představení v šapitó u děkanského kostela. Součástí programu je i výstava loutek a kulis na nádvoří fary. Informace o programu na www.nitka-pisek.cz.
 
V pátek 7. září 2012 v 16 h bude u Kamenného mostu v Písku vernisáží zahájena výstava KÁMEN. Díla autorů Zdenka Hůly, Jiřího Kačera, Miroslavy Krausové, Dominika Jana Kudly, Karla Kudy a Jakuba Šika, byla na začátku tohoto týdne přestěhována z Milevska a nahradila tak na náplavce pískové sochy.
 
Sobota 8. září je ve znamení "Dne otevřených dveří památek v Písku" v rámci projektu EHD – Dnů evropského dědictví. Oproti minulým rokům, kdy byla zdarma otevírána i písecká muzea, se v letošním roce akce zaměřuje především na objekty běžně široké veřejnosti nepřístupné. Své dveře tak otevře např. původní bankovní dům v Karlově ulici 108, bývalý hotel Dvořáček, Kronbergerův altán, zvonice kostela sv. Trojice a Dům U Koulí. Prohlédnout si bude možno nezrekonstruované prostory Sladovny, budovu Střední zemědělské školy či Lesní a Vojenský hřbitov. Provozovatelé některých objektů připravili také prohlídky s průvodcem – tyto se uskuteční v Zemském hřebčinci, Arboretu lesnických škol a na věži děkanského kostela. Doprovodný program v podobě přednášek a hudebního vystoupení je připraven v klášterním kostele Povýšení sv. Kříže a prezentace ze života a historie Sboru Církve bratrské v Písku v modlitebně v Tyršově ulici. Návštěvníky přivítají také v děkanském kostele Narození Panny Marie a kostele sv. Václava. Všechny vyjmenované objekty je možno navštívit zdarma.
 
Veřejnosti běžně přístupné písecké památky – Prácheňské muzeum, Památník Adolfa Heyduka, Městská elektrárna - jsou v provozu se standardní otevírací dobou a vstupným. Návštěvníci v nich mohou využít výhod tzv. Písecké karty, která umožní po zakoupení vstupného v plné výši v jednom z objektů získat slevu ve všech dalších. Kulturní prostor Sladovna v sobotu 8. září den nabízí poloviční vstupné všem příchozím. Prácheňské muzeum pak připravilo na sobotu 8. září v 11 hodin vernisáž výstavy Miroslava Pechánek "Písmo a příběh", při které zazpívá Václav Neckář.
 
Příznivci sportu mohou navštívit v sobotu 8. září lezecké centrum LezeTop, které pořádá závody TENDON ČESKÝ POHÁR V LEZENÍ NA OBTÍŽNOST MLÁDEŽE. Zváni jsou rodiče s dětmi lezci, kteří si chtějí vyzkoušet největší a nejprestižnější dětské závody v ČR. Jediný český stavěč s mezinárodní licencí - Honza Zbranek připravil 10 závodních cest v obtížnostech 6 - 10 UIAA. Tyto cesty budou pak od neděle k dispozici pro širokou lezeckou veřejnost.
 
Po oba dny se koná takají také další kulturní programy, v provozu je písecké kino Portyč a např. Divadlo Pod čarou uvádí v pátek tradiční pořad "Černý desky jsou dobrý" a v sobotu rockovou zábavu v podání Ládi Tomise & Jiří Schelinger Revival Band.
 
Ing. Edita Kučerová – odbor školství a kultury

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…