Nádraží Litoměřice město kontinuálně prochází modernizací

03.04.2021 18:41

Revitalizace výpravní budovy vlakového nádraží Litoměřice město pokračuje. V roce 2019 byla ve stanici provedena výměna fasády, letošní rok je věnovaný opravám spojeným s interiérem budovy. Zásadnější modernizace má probíhat i v následujících letech.

Nádraží Litoměřice město kontinuálně prochází modernizací
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„V současné době dochází ke stavebnímu zásahu týkajícímu se odbavovací haly pro cestující, dále zázemí pro železniční a autobusové dopravce, vzniku nových komerčních ploch a úpravy okolní přístupové komunikace,“ uvedla tisková mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

I přestože budova nádraží není veřejnosti přístupná a cestující si jízdenky mohou zakoupit v provizorní pokladně před nádražím, nemají opravy vliv na odbavení cestujících. „Ukončení stavebních prací ve stanici Litoměřice město předpokládáme na konci července letošního roku,“ doplňuje Nela Friebová.

Chystán je však i projekt zahrnující zásadnější a stavebně náročnější úpravy. Spočívá v modernizaci nástupišť vybavených novým mobiliářem a informačním a orientačním systémem, včetně vybudování bezbariérovosti, což zajistí pohodlný nástup cestujících do vlaků.

Součástí bude i kamerový systém, který pomůže s dohledem na bezpečnost cestujících i železniční dopravy. Přístup na nástupiště bude ze stávajícího podchodu, který ale projde modernizací včetně vybudování výtahů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…