Náměšť nad Oslavou si připomene výročí založení leteckých útvarů místní posádky

25.09.2016 19:37

V pátek 30. září 2016 od 15.00 hodin se u příležitosti 60. výročí založení leteckých útvarů posádky Náměšť nad Oslavou uskuteční na Masarykově náměstí v Náměšti nad Oslavou slavnostní nástup příslušníků 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec.

Náměšť nad Oslavou si připomene výročí založení leteckých útvarů místní posádky
Foto: namestnosl.vz
Popisek: Náměšť nad Oslavou

Vícenice u Náměště nad Oslavou. Oslavy výročí jsou organizovány ve spolupráci s Vojenským leteckým klubem Náměšť nad Oslavou a městem Náměšť nad Oslavou. Za Armádu České republiky přislíbili svoji účast zástupce náčelníka Generálního štábu AČR – ředitel Společného operačního centra MO generálmajor Petr Mikulenka, velitel vzdušných sil Armády České republiky brigádní generál Jaromír Šebesta, brigádní generál Libor Štefánik a brigádní generál Jiří Verner. Mezi pozvanými hosty jsou rovněž bývalí velitelé a příslušníci posádky Náměšť, příslušníci RAF Brno v čele s brigádním generálem Emilem Bočkem a mnoho dalších.

Slavnostní nástup bude zahájen průletem letecké techniky z 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť a 21. základny taktického letectva Čáslav. Po krátkém vystoupení pozvaných hostů bude u příležitosti 60. výročí dekorován bojový prapor letecké základny slavnostní stuhou města Náměšť nad Oslavou, poté vojenský kaplan ve své modlitbě zavzpomíná na padlé. Slavnostní nástup bude ukončen státní hymnou.

V této souvislosti upozorňujeme občany, že v době od 14:00 hod do 17:00 hod. nebude umožněn průjezd přes Masarykovo nám. a ulici Žerotínova a v době od 14:45 hod do 16:00 hod. bude uzavřen průchod přes starou radnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …