Návštěva z okresu Freiberg v Mostě

01.05.2022 11:47 | Tisková zpráva

V posledním týdnu dubna navštívila Most zajímavá německá delegace okresu Střední Sasko s okresním městem Freiberg, vedená poslancem za CDU Ralfem Börnerem.

Návštěva z okresu Freiberg v Mostě
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Jednalo se o nám nakloněné komunální politiky a veřejně činné osoby, dlouhodobě se aktivně podílející na přeshraniční spolupráci s Mosteckou Charitou a v Českém středohoří s Mikroregionem Perucko.

Most

Hosté si u nás prohlédli oblastní muzeum, kde je přivítal jeho ředitel Michal Soukup, a protože jsou z převážně zemědělských obcí, těšili se na výstavu „Hans Kudlich – osvoboditel sedláků“, která je opravdu velmi zaujala. Neméně ovšem i trvalé expozice Krušnohoří, Baronka Ulrika von Levetzow a Johann Wolfgang von Goethe a uznání a obdiv sklidilo i samotné muzeum. V delegaci přítomná ředitelka vesnického muzea v Krušnohoří prohlásila, že díky návštěvě v Mostě obohatí své přednášky o historii zemědělství, které pořádá pro školy, o život a dílo významné osobnosti z 19. století - Hanse Kudlicha.

Most

Ve městě byly zhlédnuty proměny historických kasáren, kde z jedné z největších budov, patřící již Charitě Most, má do dvou let vzniknout sociální bydlení pro seniory s veškerým komfortem, a přesunutý děkanský kostel a jezero Most vzbudily úžas. Město Most se těšilo jejich chvále, k čemuž přispěly i dobré služby hotelu Pohádka na Koňském vrchu.

Most

Po pěkně prožitém partnerském dni se s Českem loučili s úsměvem, ale jen na týden, protože příští víkend bude patřit Perucku.

Most

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…