Nový Bor: Den s modrým majákem bavil stovky dětí

03.05.2022 10:48 | Tisková zpráva

Nakouknout do policejních vozů, vyzkoušet si střelbu, natrénovat první pomoc, sledovat ukázky výcviku psů či zadržení vězně na útěku mohly stovky dětí v Novém Boru. Ve čtvrtek 28. dubna v bývalém cykloareálu proběhl šestý ročník akce Den s modrým majákem – Den s IZS, kterou pořádala Městská policie Nový Bor.

Nový Bor: Den s modrým majákem bavil stovky dětí
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Jejím smyslem je, aby se děti seznámily s technikou i se samotnou prací jednotlivých složek záchranného integrovaného systému a dalších ozbrojených složek,“ řekl Jiří Zemanec, ředitel novoborské městské policie.

K vidění tak byly ukázky práce a techniky hasičů, policistů, zdravotních záchranářů, vojáků, celníků, vězeňské služby nebo městských strážníků. Letos se nově představila probační a mediační služba.

Na jednotlivých stanovištích se v průběhu dopoledne vystřídalo přes 1500 dětí z novoborských mateřských a základních škol. Přilákal i školáky ze Sloupu v Čechách a ze Skalice u České Lípy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …