Nový Bor: Do očkování v kraji se zapojí 145 praktických lékařů

10.03.2021 8:35

Praktičtí lékaři v regionu jsou připraveni pomoci s očkováním ve svých ordinacích. Liberecký kraj jim již poskytuje vakcínu AstraZeneca, kterou budou moci očkovat pouze své kmenové pacienty. Celkem půjde praktikům 1.900 kusů očkovací látky AstraZeneca.

Nový Bor: Do očkování v kraji se zapojí 145 praktických lékařů
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Pro očkování u svého praktického lékaře není třeba se registrovat a rezervovat skrze celorepublikový Centrální rezervační systém (CRS). Je ale třeba se s lékařem nejprve na možnosti očkování a na případném termínu očkování domluvit. „Pokud ale chtějí být zájemci očkováni rychle, pak doporučuji, aby se registrovali a rezervovali si termín přímo v očkovacím centru,“ uvedl hejtman Martin Půta. „V dalším týdnu bychom v těchto velkokapacitních očkovacích centrech měli naočkovat až devět tisíc dalších osob.“

Aktuální seznam praktických lékařů ze všech čtyř okresů ZDE.

Pomocí filtru je možné lehce vyhledat, jaký praktický lékař a v jakém okrese bude moci očkovat kmenové pacienty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…