Nový Bor: Vadí vám odpadky v přírodě? Ukliďte je s námi

19.04.2021 19:02

Město Nový Bor se i letos připojilo k dobrovolnické akci Ukliďme svět, kterou v Česku koordinuje Český svaz ochránců přírody. Zamést s odpadky mohou místní dobrovolníci v tomto týdnu od 19. dubna do 25. dubna 2021.

Nový Bor: Vadí vám odpadky v přírodě? Ukliďte je s námi
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Město všechny zájemce vybaví pytli a rukavicemi. Vyzvednout si je mohou každý všední den od 8 do 16 hodin v DDM Smetanka nebo na odboru životního prostředí v budově radnice na náměstí Míru, a to buď kdykoliv během úředních hodin či po předchozí domluvě. Kontaktní osobou je Kristýna Hovorková, telefon 773 930 611, e-mail: khovorkova@novy-bor.cz

„Při současných protiepidemických opatřeních řada lidí vyráží alespoň do přírody a ta se bohužel plní odhozenými odpadky. K jejich úklidu lze využít jakoukoli procházku. Stačí si vzít pytel a nasbíraný nepořádek odnést na sběrné místo. Vítán bude každý, kdo hodlá přiložit ruku ke společnému úklidu, protože i drobný individuální úklid přírodě pomůže,“ řekla vedoucí odboru životního prostředí na Městském úřadu Nový Bor Jitka Kopčáková.

Přímo v Novém Boru mohou dobrovolníci uložit odpadky kdykoliv během uvedeného týdne u přístřešku v bývalém cyklistickém areálu, při vstupu na koupaliště či na sídlišti Rumburských hrdinů na dolním parkovišti (u vstupu do lesa). V Arnultovicích bude sběrné místo u hřiště v Žižkově ulici, v Janově u skladů „CO“. V Dolním Pihelu mohou lidé pytle přinést k autobusové zastávce, v Horním Pihelu pak k dětskému hřišti. Pro Bukovany je vymezené místo v parčíku naproti můstku a v Chomoutech u „kruhového objezdu“.

„Stále však můžeme ještě vytvořit i další sběrná místa, tak aby byla pro dobrovolníky praktická. Stačí zatelefonovat, napsat e-mail či vzkaz do facebookové události. Veškerý nasbíraný odpad bude město průběžně svážet,“ doplnila Jitka Kopčáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…