Nový Bor: Začala stavba cyklostezky a oprava silnice do Radvance

24.03.2023 13:07 | Tisková zpráva

Kácením začala výstavba cyklostezky a zároveň celoplošná oprava krajské silnice III/26847 z Nového Boru do Radvance. Zakázku na obě akce kvůli lepší koordinaci navazujících prací soutěžil Liberecký kraj. Tendr získala s nejnižší celkovou cenou 42 milionů korun firma STRABAG, a.s.. Práce mezi Novým Borem a Radvancem by měly trvat do konce roku.

Nový Bor: Začala stavba cyklostezky a oprava silnice do Radvance
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Zhruba 2,5 kilometru dlouhý úsek cyklostezky za bezmála 30 milionů korun povede z novoborského bývalého cyklistického areálu na ulici Rumburských hrdinů a po levé straně kolem Lesního hřbitova do Radvance. Tady se napojí na cyklostezku do Sloupu v Čechách a zpět do Nového Boru. Vytvoří tak ucelený okruh pro cyklisty a pěší. Hlavním nositelem projektu je obec Radvanec, s níž má město Nový Bor uzavřenou smlouvu o spolupráci. „Vybudování cyklostezky v našem katastru přijde na 22,6 milionu korun, z toho téměř patnáct milionů korun pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Cyklostezka ale nenabídne jen sportovní vyžití. Pomůže zlepšit dopravní situaci u Lesního hřbitova a u bývalé sklárny Zahn na sídlišti Rumburských hrdinů. „Vznikne tu autobusový záliv se zastávkami, autobusy tak nebudou stát přímo na silnici a blokovat dopravu, bude tu rovněž přechod pro chodce. Cyklostezka bude až po konec Lesního hřbitova osvětlená,“ upřesnil vedoucí odboru rozvoje města Jan Toms.

Zároveň pomůže vyřešit problémy návštěvníků Lesního hřbitova s parkováním. „Hned za hřbitovem vznikne prostor, kam budou moci odstavit auta. Díky tomu že dělníci místy rozšíří krajskou silnici, zlepší se i plynulost dopravy kolem hřbitova,“ doplnil Jan Toms.

V následujících měsících musí řidiči počítat s tím, že si práce na silnice do Radvance vyžádají dopravní omezení. O termínech a jejich rozsahu bude informovat Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…