Nový Bor pomáhá s registrací na očkování

29.03.2021 7:33

Město Nový Bor pomáhá zájemcům s registrací na očkování proti nemoci Covid-19, využívá přitom Turistické informační centrum. Nabídka pomoci se týká rovněž registrace na antigenní testy, které v regionu zajišťuje Nemocnice s poliklinikou v České Lípě a nově Léčebna respiračních nemocí ve Cvikově.

Nový Bor pomáhá s registrací na očkování
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Očkování pro veřejnost se rozeběhlo 15. ledna, od kdy se mohou zaregistrovat k očkování lidé nad 80 let věku, od února by se měl systém otevřít pro všechny ostatní dospělé. „Všem, kdo nemají přístup k internetu, popřípadě neovládají práci s počítačem, jsme připraveni s registrací na očkování či s objednáním na testování pomoci,“ uvedla vedoucí informační centra Petra Matěchová.

Vzhledem k tomu, že v současnosti je Turistické informační centrum kvůli protiepidemickým opatřením pro veřejnost uzavřené, službu poskytuje přes okénko ve vstupní chodbě každý všední den od 9:00 - 12:00, 13:00 - 15:00 hodin. „Lidé se s námi mohou domluvit předem na konkrétním čase na telefonu 487 726 815. Postačí ale, když na nás zaklepou na okno z ulice,“ upřesnila Petra Matěchová.

Při přihlášení k očkování je nutné zadat několik osobních údajů, jako je číslo pojištěnce nebo rodné číslo. Proto je třeba vzít s sebou kartičku pojištěnce a občanský průkaz. Pro přihlášení přes internet je zapotřebí vzít rovněž mobilní telefon, na který přijde PIN kód pro rezervaci do systému a následně druhý PIN kód pro rezervaci termínu.

Očkování probíhá ve velkokapacitním očkovacím centru v Kulturním domě Crystal v České Lípě.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…