Nový Jičín: Blíží se zápisy do škol a školek

08.03.2018 19:51

Zápisy do škol a školek se blíží. V Novém Jičíně proběhne zápis do prvních tříd na všech základních školách, jejichž zřizovatelem je město, 5. dubna od 14:00 do 18:00 hodin. Zápis do mateřských škol, příspěvkových organizací města, se uskuteční 3. května od 8:00 do 16:00 hodin.

Nový Jičín: Blíží se zápisy do škol a školek
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Rodiče musejí přihlásit k povinné školní docházce všechny děti, které do 31. srpna 2018 dosáhnou 6 let věku, a k předškolnímu vzdělávání děti, které budou mít do konce srpna 5 roků.

„Letos by k zápisu do prvních tříd mělo přijít 265 dětí. Znovu se ještě dostaví předškoláci, kteří vloni dostali odklad,“ řekla Michaela Bluchová z odboru školství, kultury a sportu novojičínské radnice. Do mateřských škol by mohlo od 1. září 2018 nastoupit asi 240 nových dětí.

„Přesná čísla sdělit nelze, neboť nevíme, kolik odkladů povinné školní docházky bude letos povoleno. Také se některé rodiny mohou odstěhovat či přistěhovat. Někteří rodiče mohou zvolit soukromou školu nebo školu mimo Nový Jičín,“ vysvětlila Bluchová.

V tomto školním roce 2017/2018 je ve čtyřech městských novojičínských základních školách, které sídlí v pěti budovách, 11 prvních tříd. V Novém Jičíně jsou také čtyři městské mateřské školy, které mají dohromady jedenáct pracovišť. V příštím školním roce budou mít 32 tříd a v nich asi 760 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.