Nový Jičín: Nové hřiště u ZŠ Dlouhá bude i pro veřejnost

29.11.2022 16:01 | Tisková zpráva

11. listopadu byla dokončena rekonstrukce hřiště u základní školy Dlouhá, která probíhala od letošního června.

Nový Jičín: Nové hřiště u ZŠ Dlouhá bude i pro veřejnost
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Nově je zde tartanová běžecká dráha, koše na streetball, multifunkční hřiště na míčové sporty, doskočiště pro skok daleký, workoutová sestava, herní prvky pro děti a okolo celého areálu vede in-line dráha. V souvislosti s hřištěm byl vybudován také nový chodník, který umožní bezpečný přístup do školy dětem ze sídliště Loučka. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

„Sportoviště za školou na Dlouhé ulici bylo již delší dobu v neutěšeném stavu, byla zde jen škvárová běžecká dráha a uprostřed zastaralé volejbalové hřiště s antukou. Hřiště je navíc v blízkosti dvou velkých sídlišť, jejichž obyvatelé jej budou moci využívat. Z těchto dvou důvodů jsme se rozhodli jej zrekonstruovat jako první. Projekty jsme však nechali vyhotovit také na hřiště u ZŠ Komenského a ZŠ Jubilejní, na něž dojde řada v následujících letech,“ popsal místostarosta Ondřej Syrovátka.

„Postupujeme podle celkové koncepce rekonstrukce hřišť v souladu s Plánem rozvoje sportu 2018-2025, na přípravě kterého se podíleli všichni, kteří se v oblasti sportu na území města angažují a kteří mají sport rádi. Hřiště u základní školy Dlouhá je první, které jsme rekonstruovali, ale zdaleka ne poslední. Každé další hřiště, které máme v plánu rekonstruovat, bude obsahovat trošku odlišné prvky. Zatímco například na Dlouhé je vybudována inline dráha, na hřišti mezi novou a starou Komenskou plánujeme vybudovat umělý trávník pro fotbalová utkání,“ uvedla vedoucí Odboru školství, kultury a sportu Oldřiška Navrátilová.

Hřiště bude moci kromě školy využívat také veřejnost. „Byl bych rád, aby areál mohl být k dispozici veřejnosti v odpoledních hodinách, podle toho, jak dovolí podmínky v daném ročním období. Jiné to pravděpodobně bude v květnu a jiné v září. Vzhledem k tomu, že hřiště nabízí prvky pro různé věkové kategorie, tak bude vhodné jak pro individuální sportovce, tak pro rodiny s dětmi,“ doplnil ředitel ZŠ a MŠ Jubilejní a Dlouhá Ladislav Gróf.

Zhotovitelem stavby byla společnost Sportovní hřiště s.r.o., Zlín. Investice ve výši 22,2 mil. Kč včetně DPH byla plně hrazena ze zdrojů města. Areál s novými prvky budou moci žáci, učitelé i veřejnost využívat od jara 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…