Nový Jičín: Skibusem do Beskyd na lyže, běžky nebo pěší výlet

06.01.2024 20:08 | Tisková zpráva

Do běžkařských a lyžařských středisek nebo na pěší túry v Beskydech nemusíte nutně cestovat autem. Také v letošní sezoně můžete využít pohodlnou a spolehlivou přepravu skibusem přímo z Nového Jičína. V provozu je do 28. dubna 2024, vždy o sobotách, nedělích a svátcích.

Nový Jičín: Skibusem do Beskyd na lyže, běžky nebo pěší výlet
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

„Z Nového Jičína vyjíždějí dva spoje. Spoj na Horní Bečvu, Bumbálku a Bílou odjíždí v 7:00 s návratem zpět v 17:46 hodin. Na Bílé je tak možné využít celodenní lyžování v lyžařském středisku. Na Pustevny se můžete vypravit v 9:50 a vrátit se do Nového Jičína ve 14:50,“ popsal místostarosta Ondřej Syrovátka. V Novém Jičíně lze vybírat ze dvou nástupních míst, Palackého, ČSAD a Autobusové nádraží, stanoviště MHD.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39626 lidí

Podrobné informace k zimním spojům včetně tipů na výlety v Beskydech cestující naleznou na www stránce ke skibusu na webu města. „Oba skibusy je možné i kombinovat. Jako příklad mohu uvést cestu skibusem v 9:50 na Pustevny, pak pěší nebo běžkařský 15km výlet na Martiňák a Horní Bečvu, Hlavatou, a odsud v 16:29 skibusem, jedoucím z Bílé, zpět do Nového Jičína,“ doplnil Syrovátka.

Skibus město opět zavádí ve spolupráci s Kopřivnicí a Příborem, které se podílejí na jeho financování. Celkové náklady jsou 408 000 korun, Nový Jičín přispívá částkou 178 000 korun za sezonu. Jízdní řád a ceník ke stažení najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…