Nový Jičín čekají změny v dopravě

13.03.2019 8:36

Už v pondělí 18. března zahájí Ředitelství silnic a dálnic opravu všech pěti okružních křižovatek na silnici 1/57 v Novém Jičíně. Práce budou probíhat ve dvou etapách a měly by skončit 18. dubna.

Nový Jičín čekají změny v dopravě
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Rekonstrukce kruhových objezdů a vozovky mezi nimi bude probíhat za úplné uzavírky a motoristi budou jezdit po objízdných trasách. Tranzitní doprava vozidel o hmotnosti nad 12 tun bude svedena mimo Nový Jičín. Omezení se dotknou i veřejné a městské hromadné dopravy.

Jako první se uzavřou okružní křižovatky číslo 3, 4 a 5 (počítáno od obchodního centra Tabačka). Tato etapa by měla trvat dva týdny. Po ní se začnou opravovat kruhové objezdy číslo 1 a 2. Stavební práce si vyžádají dočasné zrušení některých parkovacích míst, kvůli objížďkám se v řadě ulic změní dopravní značení. V místě křížení ulic Suvorovova a Svatopluka Čecha a po spuštění druhé etapy rekonstrukce v křížení ulic Tyršova a Palackého se změní přednost v jízdě.

Také městská hromadná doprava bude jezdit po objízdných trasách. V době od 18. do 31. března budou linky 601 a 602 vedeny přes ulice Svatopluka Čecha a Suvorovova. Bez náhrady nebude obsloužena zastávka Riegrova a Máchova. Linky 603 a 604 pojedou přes Tyršovu ulici a ulici Palackého. Zastávka Sokolovská nebude obsloužena. Druhá etapa prací v době 1. do 18. dubna se dotkne jen linek 601 a 602. Ty pojedou přes ulice Msgr. Šrámka, Nábřežní a Riegrova. Zastávka Autopal nebude obsloužena.

Během první etapy nebudou autobusy zastavovat ani na zastávkách veřejné dopravy Tonak, Sokolovská, Bezručova, Nemocnice a Pošta. Druhá etapa rekonstrukce kruhových objezdů znemožní autobusům zajíždět na zastávku Autopal. Zastávka Šenov u Nového Jičína bude přesunuta na ulici Dukelskou.

Během stavebních zásahů na silnici 1/57, hlavním průtahu městem, budou uzavřeny přechody pro chodce. V případě provádění prací mimo přechod, bude chodcům průchod umožněn. Provoz nákladních vozidel o hmotnosti na 12 tun bude sveden mimo Nový Jičín, přes Valašské Meziříčí, Lešnou a Hranice na Moravě.

Kontaktní osobou pro případné dotazy je stavbyvedoucí Roman Slaný 604 226 441, e-mail: roman.slany@alpine.cz

Jakmile skončí rekonstrukce okružních křižovatek, začne Ředitelství silnic a dálnic opravovat most v Šenově, a ještě na jaře plánuje zahájení prací na silnice I/57 v úseku Bludovice – Hodslavice.

Objízdné trasy podrobněji ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…