Nový Jičín vysadí místo topolů alej dubů

31.10.2018 20:38

Alej topolů v ulici B. Martinů v Novém Jičíně padne k zemi a nahradí ji stromořadí dubů. Původní stromy, které sloužily jako větrolamy, už jsou staré, nemocné a lámou se jim větve.

Nový Jičín vysadí místo topolů alej dubů
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Proto odbor životního prostředí novojičínské radnice přistoupil k plánované obnově tohoto významného krajinného prvku. Odstranění topolů a nová výsadba přijdou téměř na 350 tisíc korun. Již proběhlo výběrové řízení na zhotovitele zakázky, kácet by se mělo začít v listopadu.

„V lokalitě za bytovými domy u Kauflandu a discgolfovým hřištěm se musí porazit 28 topolů a ještě letos by se tam mělo vysadit 30 nových dubů. Topoly jako krátkověké dřeviny už přestávají plnit svůj účel, dochází k opadu velkých větví a v korunách se šíří jmelí. Abychom obnovili funkci stromořadí pro budoucí generace, novou alej budou tvořit duby, které se řadí mezi dlouhověké dřeviny,“ vysvětlila Olga Kubálková z odboru životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…