Nový domov Otrokovice má další místo pro poskytování služby

14.02.2020 19:33

Jednou ze služeb Charity Otrokovice je azylový dům Nový Domov Otrokovice, který pomáhá rodinám s dětmi, samotným matkám s dětmi a ženám bez střechy nad hlavou. Od února letošního roku má služba další prostory, kde pomáhá a to nedaleko současné budovy služby.

Nový domov Otrokovice má další místo pro poskytování služby
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Jedná se o byt v běžné domovní zástavbě. Zde budou službu využívat naši klienti, kteří aktivně řeší svou situaci. Současný azylový dům je malý a nestíháme uspokojit žadatele o službu. V minulém roce jsme jich museli odmítnout více jak 40,“ uvedla vedoucí služby Veronika Halasová.

Nový Domov má také svého patrona. Stala se jím firma Pipelife. Všichni zaměstnanci této firmy již tradičně, v rámci vánočního večírku, přispěli na vybavení služby. Tentokrát byli finanční i hmotné dary použity na vybavení nových prostor. A Pipelife v tom nebyl sám. „Bylo třeba vymalovat, vyměnit některé zásuvky, vypínače, vodovodní baterie a samozřejmě se museli prostory vybavit základními věcmi,“ jmenovává Vladana Trvajová, fundraiserka Charity Otrokovice. „To všechno bychom nezvládli bez našich podporovatelů, které okolo sebe máme. Věci na malování nám poskytl pan Hašpica – Dům barev Napajedla a pan Salač z Otrokovic. Elektro materiál nám darovala firma Elmo Elektro, vodovodní baterie máme od Gingeru a montáž zajistil pan Radovan Paták – Plumber Otrokovice,“ dodává Vladana Trvajová.

„Snahou naší služby je, aby se klienti osamostatnili. Často k nám přijdou jen s igelitkou s pár základními věcmi. Jsme rádi, že jim můžeme poskytnout zázemí, aby měli o starost méně. Od dalších prostor si slibujeme, že se naučí být více zodpovědní za chod a provoz domácnosti. Prostředí by mělo být více ještě více rodinné, prostě takové, jak jsme my ostatní zvyklí. Na poskytování služby se nic nemění, pomoc sociálních pracovníků a podmínky služby jsou zde stejné,“ doplnila Veronika Halasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…