Nymburk: Zpřístupníme věž kostela sv. Jiljí „schůdek za schůdkem“

14.03.2021 10:41

Sbírka na zpřístupnění ochozu věže běží. Projektovou dokumentaci již máme. Nyní město přichází s možností, jak přispět a posunout rekonstrukci opět o krok (nebo spíše „o schod“) dál. Kdo chce, ten může adoptovat jednotlivé schody, které pak ponesou jméno donátora.

Nymburk: Zpřístupníme věž kostela sv. Jiljí „schůdek za schůdkem“
Foto: red
Popisek: Nymburk

„Zamýšleli jsme se nad tím, jak dary a příspěvky ozvláštnit a svým způsobem i poděkovat dárcům. Proto přicházíme s nabídkou adopce jednotlivých schodů. Schůdek po schůdku tak můžeme zpřístupnit cestu na ochoz věže kostela s nádherným výhledem na naše město,“ informuje o projektu adopce schodů místostarostka Stanislava Tichá.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Ve věži máme celkem 147 schodů, z nichž je 120 vhodných k adopci. Sedmdesát masivních převážně kamenných schodů točitého schodiště a padesát stupňů dřevěného schodiště ve vyšších patrech věže. Vámi sponzorovaný schod ponese na znamení díků štítek se jménem dárce.“

Počátkem roku starosta města Tomáš Mach zaplatil ze svého projektovou dokumentaci v částce 78 tisíc korun. Teď je třeba získat peníze na samotnou rekonstrukci schodiště. Kamenný/dřevěný masivní schod točitého schodiště lze podpořit částkou nejméně sedm tisíc korun, dřevěný stupeň schodnicového schodiště (tak zní přesný technický termín) minimální částkou pět tisíc korun. Platba je samozřejmě jednorázová a neopakuje se. Štítek může nést informaci v podobě jména, názvu firmy či krátkého vzkazu.

Chcete adoptovat „schůdek“ ve věži kostela sv. Jiljí? S každým schodem vystoupáme výše k ochozu věže a budeme blíž úspěšné rekonstrukci. Sledovat stav účtu veřejné sbírky i přehled „volných“ schodů k adopci můžete přímo na webu města v záložkách. Zde naleznete také číslo transparentního účtu a formulář pro zájemce o adopci schodu.

Transparentní účet ZDE.

Formulář pro zájemce o adopci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…