Odborníci tvoří nový plán sociálních služeb na Kroměřížsku

27.08.2018 12:15

Odborníci pracují na novém komunitním plánu sociálních služeb na Kroměřížsku. „Bude platit pro léta 2020 až 2023 a bude se jednat o plnohodnotný dokument, který bude provázet rozvoj a financování sociálních služeb po dobu čtyř let,“ poznamenal místostarosta Pavel Motyčka (KDU-ČSL).

Odborníci tvoří nový plán sociálních služeb na Kroměřížsku
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Město na zpracování plánu získalo dotaci 1,7 milionu korun z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu 200.000 korun. Zbylých 100.000 korun uhradí z vlastního rozpočtu.

Projekt nazvaný Komunitní plánování sociálních služeb na Kroměřížsku 2018-2019 (registrační číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006520) bude ukončen příští rok v září. „Navazuje na již realizované aktivity v oblasti komunitního plánování na Kroměřížsku, kdy se například setkávají pracovní skupiny zabývající se situací seniorů, rodin s dětmi, osob se zdravotním postižením a osob ohrožených sociálním vyloučením,“ popsal Vratislav Snídal z radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Setkání zmíněných pracovních skupin se mohou zúčastnit také zájemci z řad veřejnosti. Z organizačních důvodů se ale musí předem ohlásit na e-mail: vratislav.snidal@mesto-kromeriz.cz nebo na telefonním čísle 573 321 424, a to nejpozději dva pracovní dny před jednáním. Pracovní skupiny mají naplánovaná setkání v těchto termínech:

- senioři: pondělí 24. září v 8:00
- rodiny s dětmi: úterý 11. září v 13:00
- osoby se zdravotním postižením: pondělí 10. září v 8:00
- osoby ohrožené sociálním vyloučením: čtvrtek 13. září v 9:00

Setkání se konají v prostorách Sociálních služeb města Kroměříže na Riegrově náměstí 159.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…